Selecteer een pagina

Voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren aan huizen kan het soms verstandig zijn om een steiger aan te schaffen. Dat heeft ermee te maken dat ze een steiger niet alleen nodig hebben voor het uitvoeren van werkzaamheden, maar ook omdat het belangrijk is dat het voor jezelf en je werknemers veiliger wordt om de werkzaamheden uit te voeren. Als je nog geen steiger hebt, maar wel een steiger wilt aanschaffen, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

Je hebt een aanhanger nodig

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een steiger gaat kopen, is dat het belangrijk is om een middel te hebben waarmee je de steiger kan vervoeren. Je kunt dan het beste kiezen voor steigeraanhangers inclusief stijger kopen. Er zijn nog veel bedrijven die ervoor kiezen om de steiger in een bestelbusje te vervoeren. Dat is zeker geen verkeerde keuze, maar houd er wel rekening mee dat de bestelbus en de steiger beschadigd kunnen raken en dat zou natuurlijk erg zonde zijn. 

Een steiger is prijzig

Een van de nadelen van het aanschaffen van een steiger is dat een steiger niet bepaald goedkoop is. Een steiger die je koopt bij een winkel is vaak duizenden euro’s en daar blijft het vaak niet bij. De steiger moet bijvoorbeeld onderhouden en dat kost ook geld, maar ook is het soms nodig om een steigeraanhanger aan te schaffen. Wat een steigeraanhanger precies kost is erg lastig te zeggen, maar het is verstandig om er rekening mee te houden dat dit enkele duizenden euro’s kan kosten. 

Kwaliteit en certificering

Wanneer je werknemers in dienst hebt voor je bedrijf, dan vind je de veiligheid van je werknemers natuurlijk erg belangrijk. Het komt wel eens voor dat bedrijven in Nederland een steiger aanschaffen die niet gecertificeerd is of juist van slechte kwaliteit is. Dit gaat dan ook vaak om steigers die niet in Nederland, maar in het buitenland zoals China geproduceerd zijn. Het is daarom erg belangrijk om alleen steigers van uitstekende kwaliteit aan te schaffen. Houd er ook rekening mee dat een steiger altijd gecertificeerd moet zijn. Dit is niet alleen verplicht, maar ook kan een fabriek dan aangesproken worden wanneer er iets niet goed is op het gebied van veiligheid.