Selecteer een pagina

Heb je plannen om je huis uit te breiden? Dat kan op verschillende manieren. Om te weten wat de beste manier is, moet je natuurlijk wel bepalen wat het doel van je uitbreiding is. Wil je de benedenverdieping groter maken of kun je op de bovenste etage extra ruimte gebruiken in de vorm van een nieuwe kamer? Als je dat weet, kun je ook gaan kijken wat voor jou de beste oplossing is.

Maak je woonoppervlak op de begane grond groter

Je kunt de benedenverdieping om verschillende redenen uitbreiden. Misschien wil je een bijkeuken hebben, zodat je de grote, vrijstaande diepvries en de wasmachine uit de keuken kunt halen en daardoor ruimte hebt om een vaatwasser in te bouwen. Of misschien wil je liever een extra slaapkamer met badkamer op de begane grond, zodat je voortaan niet zo vaak meer de trap op en af hoeft te lopen. Het kan ook dat je op zoek bent naar meer licht in huis, wat je bijvoorbeeld met de aanbouw van een serre kunt bereiken. In principe is er voor iedere woonbehoefte een oplossing.

Creëer een extra slaapkamer met een aanbouw

Op de bovenverdieping van je huis kun je op verschillende manieren de extra woonruimte realiseren. Dit doe je bijvoorbeeld door een dakkapel te plaatsen. Hiermee krijg je extra licht in de kamer, maar de ruimte waar de dakkapel wordt geplaatst, wordt ook groter. Dit kan dus een prima oplossing zijn om een zolderruimte om te toveren in een fijne kinderkamer. Een andere optie is een dakopbouw. Deze aanbouw wordt, in tegenstelling tot de dakkapel, niet alleen op het schuine dak van de woning geplaatst. De dakopbouw kan op ieder daktype. Je verhoogt de nok van het dak, waardoor je binnen meer leefruimte creëert. Bovendien komt er door de ramen voldoende daglicht binnen.

Laat de aanbouw door een professioneel bedrijf plaatsen

Of je nu een aanbouw in Alphen aan den Rijn wilt plaatsen of elders in Nederland, het is belangrijk om dit door een vakkundig bedrijf te laten doen. Je weet in dat geval ook precies wat het gaat kosten, of je een vergunning nodig hebt en hoe lang de uitbreiding gaat duren. Bovendien weet je dat je kwaliteit geleverd krijgt, zodat je nog lang zult genieten van de aanbouw aan je huis.