Luxe Villa Spanje https://www.luxevillaspanje.nl Alles wat je wilt weten over villa's in Spanje Wed, 25 May 2022 11:37:27 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.9 https://www.luxevillaspanje.nl/wp-content/uploads/2020/06/cropped-luxe-villa-spanje-2-32x32.png Luxe Villa Spanje https://www.luxevillaspanje.nl 32 32 Een huis kopen in het buitenland: waar moet je op letten? https://www.luxevillaspanje.nl/tips/een-huis-kopen-in-het-buitenland-waar-moet-je-op-letten/ Wed, 25 May 2022 11:37:13 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=227 Wanneer je voorzichtige of gevorderde plannen hebt voor de aanschaf van een buitenlands huis, dan hoor je bij een grote groep levensgenieters die met dezelfde plannen rondlopen. Of je nu gaat voor een huis langs de kust van Spanje, een burgerwoning in het mooie Oostenrijk of een villa in Turkije: er valt enorm veel te […]

The post Een huis kopen in het buitenland: waar moet je op letten? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Wanneer je voorzichtige of gevorderde plannen hebt voor de aanschaf van een buitenlands huis, dan hoor je bij een grote groep levensgenieters die met dezelfde plannen rondlopen. Of je nu gaat voor een huis langs de kust van Spanje, een burgerwoning in het mooie Oostenrijk of een villa in Turkije: er valt enorm veel te kiezen als je een buitenlands huis zoekt. Dat klinkt natuurlijk fijn – hoe meer keuze, hoe beter het is -, maar levert ook enkele valkuilen op. Zo kun je al snel een miskoop doen of opgelicht worden. En het enorme woningaanbod kan het moeilijk maken om te kiezen. Gebruik onze tips en adviezen als je op zoek gaat naar een buitenlandse woning, dan voorkom je het maken van beginnersfouten!

Denk na over de huizenprijzen in het buitenland

De aankoopprijs van woningen in het buitenland kan enorm variëren. Houdt daar goed rekening mee als je op zoek gaat naar een mooie buitenlandse woning. Een huis kopen Calpe in het land Spanje is bijvoorbeeld beter betaalbaar dan een kusthuis kopen in het relatief dure Turkije. En wil je voordelig een lekker grote villa aanschaffen? Dan kun je goedkoper terecht in Hongarije dan in de Verenigde Staten. Natuurlijk is de huizenprijs lang niet het enige argument bij de keuze voor een vestigingsland en woning, maar spelen nog veel meer factoren een rol. Denk aan de beschikbaarheid van werk, scholen en voorzieningen, de omgeving en natuur, de cultuur in een bepaald land, de taal, de geografische ligging, et cetera. 

Biedt nooit op een woning in het hoogseizoen

Veel personen die een buitenlands huis willen kopen, komen op dit plan als ze tijdens hun vakantie in de directe omgeving een mooi pand tegen het lijf lopen. Ze zijn bang dat hun droomhuis voor hun neus wordt weggekaapt en gaan daarom direct over tot een bieding. Verstandig is dit echter niet, want in het hoogseizoen wordt er door heel veel mensen op deze manier geboden op een woning. En logischerwijs drijft dat de prijzen omhoog. Ons advies is dan ook om op jouw buitenlandse droomwoning te bieden in het laagseizoen. De kans op een aantrekkelijke koopsom is dan een stuk groter.

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Belangrijk is om voordat je een woning of pand gaat aankopen, er een bouwkundige keuring uitgevoerd wordt. Een bouwexpert stelt dan een bouwkundig rapport op, waarin eventuele gebreken van de woning of het pand in zijn opgenomen. Met een bouwkundige keuring kun je niet door de verkoper om de tuin geleid worden en voorkom je dat er achteraf gebreken naar buiten komen. Gebreken die je een hoop geld kunnen kosten. Natuurlijk kost het opstellen van zo’n rapport je geld, maar dat verdien je vaak dubbel en dwars weer terug!

The post Een huis kopen in het buitenland: waar moet je op letten? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Zo vind jij het perfecte hotel langs de snelweg https://www.luxevillaspanje.nl/tips/zo-vind-jij-het-perfecte-hotel-langs-de-snelweg/ Wed, 25 May 2022 10:31:33 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=220 Nog even en eindelijk is het dan zover! Tijd om op vakantie te gaan, je hebt de koffers gepakt, de auto ingeladen en de reis kan beginnen. Vooral wanneer je kiest voor het zuiden van Europa per auto te bezoeken, is het verstandig op ongeveer 2/3 van je reis een overnachting te plannen. Zo kunnen […]

The post Zo vind jij het perfecte hotel langs de snelweg appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Nog even en eindelijk is het dan zover! Tijd om op vakantie te gaan, je hebt de koffers gepakt, de auto ingeladen en de reis kan beginnen. Vooral wanneer je kiest voor het zuiden van Europa per auto te bezoeken, is het verstandig op ongeveer 2/3 van je reis een overnachting te plannen. Zo kunnen jij en je gezin even tot rust komen en kun je de volgende ochtend in alle rust de laatste kilometers overbruggen. Door te kiezen voor een overnachting, kom je doorgaans een stuk fitter aan, waardoor je het gevoel hebt, dat je vakantie direct kan beginnen. Wil jij enkele tips voor een goede overnachting, lees dan snel verder!

Uitgaves

Bijna voor iedereen geldt, dat wanneer ze op vakantie gaan, er een bepaald budget wordt vastgesteld. Uiteraard kan het altijd voorkomen dat het allemaal iets duurder uitvalt dan vooraf op gerekend, maar kijkend naar de extra kosten voor een eventuele overnachting bij een van de vele hotels onderweg, is het belangrijk hier rekening mee te houden. Daar waar een gemiddelde overnachting in een hotel langs de snelweg inclusief ontbijt met een gezin met twee kinderen al snel zo’n 300 euro kost, is het de afweging of je dit het waard vindt. Voor hetzelfde geld kun je namelijk ook één en zelfs vaak twee keer extra uit eten op vakantie. Dus afhankelijk van welke keuze jij maakt, kun je bepalen of een overnachting het je wel of niet waard is.

Locatie

De keuze voor de juiste locatie bepaald ook voor een groot deel het bedrag wat je dient te betalen voor een overnachting. Logischerwijs zal je voor een overnachting aan de snelweg al snel tot wel enkele tientallen euro’s meer betalen, dan wanneer je een stad of dorp in rijdt. Uiteraard is het wel verstandig vooraf research te doen en te kijken of er een geschikt hotel in de buurt zit waar je kunt overnachten. Op tussenstop.com vind je een ruim aanbod met verschillende hotels in allerlei landen en steden. Hier heb je in één overzicht exact wat je zoekt en hoef je gedurende je rit je geen zorgen te maken over het zoeken van een hotel.

Extra tip

Tijdens het rijden, verbruikt je auto niet alleen benzine, maar natuurlijk ook olie. Waar de ene auto wat meer gebruikt dan de ander, is de kans vrij groot, dat jij deze na enkele honderden kilometers ook even moet controleren. Wanneer je dit laat doen, zorg er dan voor dat je motor is afgekoeld. Een warme motor zal namelijk altijd aangeven dat het oliepeil te laag is. Dit is door veel garages in het buitenland een veelgebruikte truc om veel te dure olie te verkopen, wat achteraf totaal onnodig blijkt.

The post Zo vind jij het perfecte hotel langs de snelweg appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Lekkage in je zwembad? Zo fix je dit https://www.luxevillaspanje.nl/tips/lekkage-in-je-zwembad-zo-fix-je-dit/ Thu, 28 Apr 2022 13:36:03 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=216 The post Lekkage in je zwembad? Zo fix je dit appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>

Is lekkage aan het zwembad snel te verhelpen?

Heerlijk om te kunnen genieten in je eigen zwembad. Het is dan ook niet prettig wanneer er sprake is van een lek. In de meeste gevallen is er sprake van een klein gaatje, wat niet met het blote oog zichtbaar is. Je merkt dat er sprake is van een probleem, omdat je zwembad na verloop van tijd minder water bevat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om snel en effectief dit probleem te verhelpen. Als je een beetje handig bent, kun je dit probleem vaak eenvoudig oplossen.

Welke manieren zijn er om een lekkage aan het zwembad op te lossen?

Een hele eenvoudige manier is het toevoegen van een anti-lekmiddel aan het water in het zwembad. Dit middel zoekt zelf het lek op. Daar hoeft je zelf niets voor te doen. Wanneer je het middel hebt toegevoegd, wacht je vervolgens 24 uur. Het lek moet daarna gedicht zijn. Het is te adviseren om na een etmaal wachten te controleren of dit inderdaad het geval is.

Een andere methode is meer gericht op het lek zelf. Je gaat eerst op zoek naar plek waar het water weglekt. Er zijn een aantal manieren om deze plek op te sporen. Een eenvoudige manier is om gebruik te maken van een lekkage tester met kleurstof. Dit is een zeer geconcentreerd middel dat je injecteert in het water van het zwembad. De vloeistof zal vanzelf bewegen richting het lek. De plek is dus snel gevonden en je kunt aan de slag met de reparatie. Voordat je het lek gaat dichten, is het belangrijk de randen van het gat goed schoon te maken en te ontsmetten. Op die manier is de plek vetvrij en hecht het materiaal waarmee je de plek gaat dichten een stuk beter.
Er zijn verschillende materialen, die geschikt zijn voor het plakken van het gat. Diverse leveranciers hebben hier producten voor op de markt gebracht. Vaak heeft de leverancier van je zwembad ook adviezen over welk materiaal je het beste bij jouw zwembad kunt gebruiken. Door hier gebruik van te maken kun je het meest optimaal zwembad lekkage repareren. Dit is van belang, omdat u een duurzame oplossing voor ogen hebt. Een heerlijke plons in uw eigen buitenbad is dan weer mogelijk, een vooruitzicht om van te genieten.

The post Lekkage in je zwembad? Zo fix je dit appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
5 stappen om de verhuizing snel te organiseren https://www.luxevillaspanje.nl/tips/5-stappen-om-de-verhuizing-snel-te-organiseren/ Fri, 22 Apr 2022 07:20:04 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=213 Het maken van een residentiële verhuizing kan nogal een uitdagende taak zijn. Het vergt geduld en organisatie, plus, natuurlijk, uitstekende tips. Met goede praktijken zal het proces zeker minder complex zijn. Daarom hebben wij deze tekst opgesteld met enkele waardevolle tips over hoe je een verhuizing in Zevenbergen kunt organiseren en ervoor kunt zorgen dat […]

The post 5 stappen om de verhuizing snel te organiseren appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Het maken van een residentiële verhuizing kan nogal een uitdagende taak zijn. Het vergt geduld en organisatie, plus, natuurlijk, uitstekende tips. Met goede praktijken zal het proces zeker minder complex zijn. Daarom hebben wij deze tekst opgesteld met enkele waardevolle tips over hoe je een verhuizing in Zevenbergen kunt organiseren en ervoor kunt zorgen dat alles op de best mogelijke manier gebeurt. Kijk hier eens naar!

1. Classificeer de objecten

Dit eerste punt is essentieel! Er is geen manier om de verandering te organiseren zonder eerst de objecten te classificeren. Gebruik daarvoor je verbeelding om strategieën te bedenken. De stukken kunnen bijvoorbeeld worden gescheiden naar gebruik, seizoen, grootte, gewicht, enzovoort. Vergeet niet dat het onderscheid ook moet worden gemaakt naar gelang van de verpakking die voor elk van de artikelen bestemd zal zijn.

2. Besteed aandacht aan één kamer tegelijk

Het is van essentieel belang dat rekening wordt gehouden met de behoeften van elke kamer afzonderlijk. Maak een lijst van alle spullen die naar de vrachtwagen moeten. Denk logisch na, nogmaals, om deze situatie strategisch te bepalen.

Hier is het vermeldenswaard, een lijst op te stellen die begint met het grootste voorwerp dat bij de kamer hoort, en dus meer werk vraagt om te ontmantelen, tot aan het kleinste. Het herhalen van deze houding op alle punten van het huis is van fundamenteel belang om de verhuizing te organiseren zonder het risico te lopen iets belangrijks te vergeten.

3. Scheid de documenten

De derde houding die moet worden aangenomen voor een snelle planning van de verhuizing is de scheiding van de documenten. Op dit moment moeten diegenen die dienen als persoonlijke identificatie van de gezinsleden gemakkelijk toegankelijk zijn. De overige, zoals garantiebewijzen, facturen en betalingsbewijzen, kunnen daarentegen in mappen worden bewaard.

4. Plan een datum

Het is belangrijk te weten of het mogelijk is alles in één dag in te laden en of de plaatsen van herkomst en bestemming verhuizing in het weekend toelaten. Bovendien is het noodzakelijk offertes bij verschillende verhuisbedrijven op te vragen om over de beste prijzen te onderhandelen. Kijk voor deze onderhandeling naar de tijdschema’s die het nieuwe adres accepteert en kijk of het gecontracteerde bedrijf kortingen biedt afhankelijk van de dag en het tijdstip van de verhuizing.

5. Houd de verhuizing in de gaten

Is alles geregeld en is er een verhuisfirma gecontracteerd? Begeleid dan, indien mogelijk, het hele verhuisproces. Zo wordt ervoor gezorgd dat essentiële zaken niet worden achtergelaten, en wordt duidelijk gemaakt hoe bepaalde meubelen moeten worden gedemonteerd, en hoe dozen met breekbare voorwerpen moeten worden geëtiketteerd.

Wijs de weg naar jouw nieuwe adres en bespreek de beste routes met de chauffeur. Het is belangrijk dat het werk van de professionals zo gemakkelijk mogelijk wordt gemaakt om ongemakken te voorkomen. Vergeet niet dat je de persoon bent die er het meeste belang bij heeft dat alle voorwerpen ongeschonden op hun nieuwe bestemming aankomen.

The post 5 stappen om de verhuizing snel te organiseren appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Geweldige eilanden om vakantie te vieren https://www.luxevillaspanje.nl/vakantie/geweldige-eilanden-om-vakantie-te-vieren/ Wed, 16 Mar 2022 13:46:38 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=206 Ben jij van plan om vakantie te vieren en wil je naar een mooi eiland met een prachtige natuur? Bekijk dan eens dit artikel. Wij tonen een top 3 met mooiste eilanden wereldwijd. Dit zijn : Bora Bora, Santorini en de Seychellen. Bora Bora Bora Bora, een klein eiland voor de kust van Frans Polynesië, […]

The post Geweldige eilanden om vakantie te vieren appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Ben jij van plan om vakantie te vieren en wil je naar een mooi eiland met een prachtige natuur? Bekijk dan eens dit artikel. Wij tonen een top 3 met mooiste eilanden wereldwijd. Dit zijn : Bora Bora, Santorini en de Seychellen.

Bora Bora

Bora Bora, een klein eiland voor de kust van Frans Polynesië, is gelegen tussen Australië en Zuid-Amerika. Uitgedoofde vulkaan en bergen vormen het eiland, dat populair is bij pasgetrouwden die het zich kunnen veroorloven wat geld uit te geven. Het paradijselijke eiland wordt ook bezocht door Japanse en Amerikaanse toeristen en ook Nederlanders boeken steeds vaker een Bora Bora vakantie. Het eiland is zo populair omdat het een prachtige natuur heeft, de resorts van wereldklasse zijn en de onderwaterwereld adembenemend is. Hoewel je gemiddeld wel 24 uur moet vliegen vanuit Nederland, is het zeker een plek waar je ooit geweest moet zijn. Via Booking.com kan je prachtige resorts boeken die van alle gemakken zijn voorzien.

Santorini

Dit eiland is gelegen in Griekenland en staat bekend om de witte huisjes met blauwe bovenkant. Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen op instagram. Zelfs de Grieken beschouwen Santorini als een van de mooiste Griekse eilanden,.Als je op vakantie bent in Santorini, zal je Griekenland zien zoals het op afbeeldingen lijkt, compleet met witte kerken en blauwe daken, ezels en traditionele Griekse dorpjes. Santorini is de ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een zon- en strandvakantie met een twist. Het strand is hier zwart door de aanwezigheid van zwarte stenen.

Seychellen

De Seychellen, een eilandengroep voor de kust van Afrika in de Indische Oceaan, is de plek om naartoe te gaan als u op zoek bent naar als je houdt van natuur. Op de Seychellen kunnen gasten ervoor kiezen om te ontspannen in een luxe resort en het rustig aan te doen, of ze kunnen zich uitleven op, in, of onder water.. Op de Seychellen daalt de temperatuur nooit onder de 20 graden, waardoor het het hele jaar door een tropische toeristische bestemming is. Voor een rustige (winter)vakantie of een last-minute zonvakantie is dit de plek!

The post Geweldige eilanden om vakantie te vieren appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Een luxe ervaring op het strand https://www.luxevillaspanje.nl/vakantie/een-luxe-ervaring-op-het-strand/ Fri, 04 Mar 2022 09:27:45 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=202 Heb je wel eens overnacht in een van de strandhuisjes in Kijkduin? Kijkduin is een gezellige badplaats waar meer dan genoeg te doen is. Het is een locatie met een rustige sfeer, een mooi strand en een gezellige boulevard. De strandhuisjes die zich hier bevinden zijn vaak van alle gemakken voorzien, hebben een eigen veranda […]

The post Een luxe ervaring op het strand appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Heb je wel eens overnacht in een van de strandhuisjes in Kijkduin? Kijkduin is een gezellige badplaats waar meer dan genoeg te doen is. Het is een locatie met een rustige sfeer, een mooi strand en een gezellige boulevard. De strandhuisjes die zich hier bevinden zijn vaak van alle gemakken voorzien, hebben een eigen veranda en natuurlijk een prachtig uitzicht op zee. Als je van luxe houdt kun je zelfs voor een strandhuisje met houtkachel kiezen. Heerlijk voor ’s avonds als het aan het afkoelen is. Zo kun je ’s avonds nog uren onder een dekentje genieten van de ondergaande zon en de schitterende door kabbelende zee. Zo klinkt zo’n strandhuisje zo gek nog niet!

Hoe huur je een strandhuisje in Zuid-Holland?

Een strandhuisje huren Zuid-Holland is heel eenvoudig. Er is namelijk een groot aanbod aan verschillende strandhuisjes. Of je nu kiest voor een hele week aan zee, een weekend of een midweek, online is er een ruime keuze aan verschillende strandhuisjes. Al deze strandhuisjes staan op het strand en zien er van binnen uit als gezellige kleine beach houses. Veel licht, een prachtig uitzicht, veel houtwerk en een gezellige en stijlvolle inrichting. Hierdoor is het volop genieten van het huisje zelf en natuurlijk van het buitenleven op het strand.

Kom tot rust in een serene omgeving

Als je een strandhuisje huurt in Zuid-Holland geniet je van een rustig gelegen huisje op het vrije strand en tussen de zee en de duinen. Je bevindt je middenin de natuur en dankzij de centrale ligging kun je verschillende wandelingen of fietstochten maken in de directe omgeving. Daarnaast rijd je met de auto al binnen een tiental minuten naar het centrum van Den Haag, waar je cultuur kunt snuiven, kunt winkelen, restaurants kunt bezoeken en verschillende stadse activiteiten kunt doen.

The post Een luxe ervaring op het strand appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Hotelkamer met jacuzzi https://www.luxevillaspanje.nl/vakantie/hotelkamer-met-jacuzzi/ Fri, 04 Mar 2022 09:24:48 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=197 Het hoeft niet moeilijk te zijn om een hotelkamer met jacuzzi te vinden. Je kunt namelijk al dit soort verblijven vinden op wellness-overnachting.nl. Zo hoef je niet talloze websites langs om een hotelkamer met jacuzzi te vinden. Je zorgt gewoon dat je filtert en zo kom je precies bij het aanbod dat jij zoekt. En […]

The post Hotelkamer met jacuzzi appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Het hoeft niet moeilijk te zijn om een hotelkamer met jacuzzi te vinden. Je kunt namelijk al dit soort verblijven vinden op wellness-overnachting.nl. Zo hoef je niet talloze websites langs om een hotelkamer met jacuzzi te vinden. Je zorgt gewoon dat je filtert en zo kom je precies bij het aanbod dat jij zoekt. En natuurlijk op de locatie van jouw voorkeur. Daarna boek je eenvoudig online je verblijf in een hotelkamer met jacuzzi in een hotel op een plek waar jij graag naartoe wil.

Ga je samen of alleen?

Je hoeft verder alleen nog te bedenken of je samen gaat of juist alleen. Je hebt met een hotelkamer met jacuzzi hoe dan ook het voordeel dat je de jacuzzi niet hoeft te delen met andere gasten in het hotel. Dat is fijn als je alleen bent, want je hebt alle ruimte in de jacuzzi voor jezelf. Maar ook als je samen gaat. Dan wordt het opeens een stuk romantischer om een hotelkamer met jacuzzi te boeken. En het is misschien ook gewoon leuk om dat met je moeder of met een vriend of vriendin te doen.

Meer wellness in je hotel

Behalve een hotelkamer met jacuzzi, zijn er op wellness-overnachting.nl natuurlijk nog meer wellness faciliteiten in hotels te vinden. Vaak hebben dit soort hotels een hele verdieping die in het teken staat van spa en wellness. Bijvoorbeeld met sauna’s, zwembaden en massages. Zo kun je nog meer ontspannen, genieten en tot rust komen. Je hoeft alleen nog te bedenken waar je behoefte aan hebt en wanneer je wil gaan. Zo vind je snel genoeg het perfecte wellness verblijf voor jou.

The post Hotelkamer met jacuzzi appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
3 tips voor als je gaat emigreren naar het buitenland https://www.luxevillaspanje.nl/tips/3-tips-voor-als-je-gaat-emigreren-naar-het-buitenland/ Tue, 01 Mar 2022 08:46:20 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=193 Heb je er weleens over nagedacht om je in het buitenland te vestigen? Steeds meer mensen, en dan vooral pensionado’s en senioren, overwegen om te emigreren. Dat doen ze bijvoorbeeld door een seniorenverhuizing met Actie Verhuizingen in te plannen. Populaire landen waar met name ouderen zich vestigen zijn onder meer Duitsland, Spanje, Portugal en België. Maar stel […]

The post 3 tips voor als je gaat emigreren naar het buitenland appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Heb je er weleens over nagedacht om je in het buitenland te vestigen? Steeds meer mensen, en dan vooral pensionado’s en senioren, overwegen om te emigreren. Dat doen ze bijvoorbeeld door een seniorenverhuizing met Actie Verhuizingen in te plannen. Populaire landen waar met name ouderen zich vestigen zijn onder meer Duitsland, Spanje, Portugal en België. Maar stel dat je concrete plannen hebt om definitief de grens over te steken, waar moet je dan op letten?

1. Zorg tijdig voor het transport van je eigendommen

Een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven, is om ruim op tijd een verhuisbedrijf te contacteren en samen een datum en voorwaarden vast te leggen om jouw inboedel en spullen naar het buitenland te vervoeren. Een seniorenverhuizing met Actie Verhuizingen plannen is een van de eerst stappen die je moet zetten om je emigratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zorg daarom dat je jouw emigratiedatum helder krijgt en regel dan direct jouw seniorenverhuizing met Actie Verhuizingen. Eventueel kun je natuurlijk meerdere offertes aanvragen bij verhuisbedrijven, zodat je de prijzen onderling goed kunt vergelijken.

2. Zorg ervoor dat relevante instellingen op de hoogte zijn

Cruciaal bij een emigratie is verder het op de hoogte brengen van instanties en instellingen. Denk hierbij aan de gemeente waar je woont, maar ook aan instanties als de bank, de diverse verzekeringen die je hebt afgesloten, je hypotheek, kranten en tijdschriften war je lid van bent, je werkgever, de energieleverancier, et cetera. Geef ook je nieuwe adres door aan bekenden en familie. Verder moet je in het land van vestiging veel regelen. Controleer via betrouwbare informatiesites wat je allemaal moet doen om je in het gewenste land te kunnen vestigen. Zo moet je natuurlijk een woning hebben en dus een hypotheek afsluiten (of een huurcontract tekenen), voldoende zijn verzekerd, over de juiste papieren beschikken, stroom, gas en water regelen en ga zo maar door.

3. Verdiep je in de taal en cultuur van het land van vestiging

Ten slotte: ga goed voorbereid de grens over. De taal van het vestigingsland goed kennen is van groot belang om in je nieuwe ‘vaderland’ te kunnen rooten. En verdiep je ook tijdig en diepgravend in de cultuur van het land waar je gaat wonen! Dat maakt de integratie een stuk eenvoudiger.

The post 3 tips voor als je gaat emigreren naar het buitenland appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Op vakantie met een camper https://www.luxevillaspanje.nl/vakantie/op-vakantie-met-een-camper/ Mon, 21 Feb 2022 08:35:43 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=186 Iedereen heeft zijn eigen manier om zijn vakantietijd te vullen. Als je op dit moment geen idee hebt hoe je je vakantiedagen gaat vullen, is er niets mis mee als je probeert te kamperen met je gezin. Huur een camper en ga er met het gezin op uit. Omdat dit de eerste keer is dat […]

The post Op vakantie met een camper appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Iedereen heeft zijn eigen manier om zijn vakantietijd te vullen. Als je op dit moment geen idee hebt hoe je je vakantiedagen gaat vullen, is er niets mis mee als je probeert te kamperen met je gezin. Huur een camper en ga er met het gezin op uit. Omdat dit de eerste keer is dat je met je gezin gaat kamperen, kun je beter een camper huren om het makkelijker, eenvoudiger en veiliger te maken. Eerst zijn er een paar dingen die je moet weten als je met een camper gaat kamperen. Kamperen is een recreatie die in de natuur wordt gedaan voor een paar dagen, wat betekent dat je daar zult blijven. Wanneer je je kinderen meeneemt op vakantie, moet je aandacht besteden aan de veiligheid en het comfort van je gezin. In dit geval is kamperen met een camper de meest geschikte keuze. Kamperen betekent dat je in een tent slaapt. Met een camper hoef je geen tent op de grond te maken.

Waar moet men over nadenken bij kamperen?

Wanneer je besluit om met een camper te gaan kamperen, zijn er verschillende dingen die je moet voorbereiden. Dit zijn dingen zoals kleding en jassen, toiletartikelen en voldoende voedsel. Naast benodigdheden moet je ook rekening houden met hoe je pakt. Je rijdt namelijk in principe in een huis, dus borden, glazen en ander porselein dient vast te staan. In wezen zijn alle voorbereidingen hetzelfde als wanneer je zoals gewoonlijk op vakantie gaat. Het enige verschil deze keer is dat je zult slapen en verblijven in een auto tent, niet in een hotel of herberg. Dit geeft je het voordeel dat je kunt besparen op hotel- of logieskosten. Wanneer je een camper gebruikt om te kamperen, krijg je vele voordelen waaronder dat jij en je familie veiliger zijn dan wanneer je een tent op de grond opzet. Als het regent, zal de tent op de grond nat worden en dat maakt het erg oncomfortabel. Dit ligt anders als je een camper gebruikt. Ook al regent het, je kunt toch veilig en comfortabel uitrusten.

De juiste camper voor de juiste activiteit

Er zijn verschillende soorten campers die je kunt gebruiken om te kamperen. De keuze kun je maken op basis van je behoeften en budget. Aan de hand van de vorm en het type van de tent kun je de camper kiezen die het meest geschikt is en die je het meest nodig hebt. Als je echter met kinderen gaat kamperen, wordt een auto met een daktent het meest geschikt geacht voor jouw en je gezin. Als je op zoek bent naar de beste camperverhuur, kun je vertrouwen op camperverhuur aanbevolen door mensen om je heen die eerder gebruik hebben gemaakt van de diensten. Met een camper uitgerust met verschillende faciliteiten, zullen de kampeer activiteiten voor jouw en je gezin meer plezier geven en gemakkelijker en veiliger zijn.

The post Op vakantie met een camper appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Dit moet je weten over een recreatiewoningverzekering afsluiten https://www.luxevillaspanje.nl/tips/dit-moet-je-weten-over-een-recreatiewoningverzekering-afsluiten/ Mon, 21 Feb 2022 08:25:34 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=183 De kans bestaat dat je er tijdens jouw leven op een bepaald moment voor zal kiezen om een recreatiewoningverzekering af te sluiten. Eender welke vorm van vastgoed je op een zeker ogenblik zal kopen, je zal in de praktijk altijd kunnen vaststellen dat je er goed aan doet om deze te beschermen tegen allerhande vormen […]

The post Dit moet je weten over een recreatiewoningverzekering afsluiten appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
De kans bestaat dat je er tijdens jouw leven op een bepaald moment voor zal kiezen om een recreatiewoningverzekering af te sluiten. Eender welke vorm van vastgoed je op een zeker ogenblik zal kopen, je zal in de praktijk altijd kunnen vaststellen dat je er goed aan doet om deze te beschermen tegen allerhande vormen van schade die eraan kunnen ontstaan. Het afsluiten van een passende opstalverzekering is dan bijvoorbeeld een interessante keuze. Ben jij ook van plan om een recreatiewoning te kopen of heb je er ondertussen één aangekocht? Dan zal je kunnen vaststellen dat het afsluiten van deze verzekering beslist het overwegen meer dan waard kan zijn.

Wat maakt een recreatiewoning verzekeren interessant?

Het afsluiten van een recreatiewoningverzekering is interessant omwille van meerdere redenen. Het spreekt voor zich dat de constructie van je recreatiewoning blootgesteld wordt aan verschillende potentiële schadegevallen. Het kan daarbij dan niet alleen gaan om schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een brand, maar ook de weerelementen kunnen een niet onaanzienlijke impact hebben op de constructie van je recreatiewoning. Het niet verzekeren van deze woning zorgt ervoor dat ze zelf zal moeten opdraaien voor de schade die eraan wordt veroorzaakt. Dat is uiteraard helemaal niet interessant. De financiële impact daarvan kan immers bijzonder groot zijn. Bescherm dus met andere woorden je financiële situatie door ervoor te kiezen om een passende verzekering af te sluiten. Alleen op die manier kan je (bijna) elke vorm van schade het hoofd bieden.

Is een recreatiewoningverzekering afsluiten wettelijk verplicht?

Er geldt op moment van schrijven geen wettelijke verplichting voor het afsluiten van een recreatiewoningverzekering. Let wel, het komt in de praktijk bijzonder vaak voor dat mensen de aankoop van hun recreatiewoning niet met eigen financiële middelen doen. In plaats daarvan kiest men ervoor om een hypothecaire lening af te sluiten. Dat is uiteraard een mogelijkheid. Alleen dien je er rekening mee te houden dat de verstrekker van de hypothecaire lening je wel degelijk kan verplichten om een opstalverzekering af te sluiten. Dit minstens voor de looptijd van het krediet. Dit is wel een belangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden.

Hoe wordt de premie van de recreatiewoningverzekering bepaald?

Wil je graag een recreatiewoningverzekering afsluiten? In dat geval is het van belang om te weten hoe de premie van deze verzekering precies zal worden bepaald. De premieberekening gebeurt in de praktijk door rekening te houden met verschillende factoren.

Denk hierbij concreet aan:

  • Het soort recreatiewoning waarvan sprake is;
  • De bouwaard van de recreatiewoning;
  • Over welke waarde het pand op zich beschikt;
  • Welke waarde de eventuele bijgebouwen hebben;
  • Wat de waarde is van de inboedel van de recreatiewoning;
  • Of er sprake is van verhuur of niet;

Bovenstaande maakt in ieder geval duidelijk dat de ene verzekering voor je recreatiewoning de andere niet is. Hou er bovendien rekening mee dat een recreatiewoning niet op dezelfde manier wordt verzekerd als een normaal woonhuis. Dat is het gevolg van het feit dat er bijvoorbeeld geen sprake is van permanent toezicht. Bovendien is het ook zo dat je het huis in kwestie mogelijks gaat verhuren. Dit zijn allemaal zaken die mee in overweging moeten worden genomen wanneer je een verzekering wenst af te sluiten voor de aangekochte recreatiewoning.

The post Dit moet je weten over een recreatiewoningverzekering afsluiten appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>