Luxe Villa Spanje https://www.luxevillaspanje.nl Alles wat je wilt weten over villa's in Spanje Tue, 20 Sep 2022 10:22:26 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.10 https://www.luxevillaspanje.nl/wp-content/uploads/2020/06/cropped-luxe-villa-spanje-2-32x32.png Luxe Villa Spanje https://www.luxevillaspanje.nl 32 32 Huis uitbreiden, hoe doe je dat? https://www.luxevillaspanje.nl/tips/huis-uitbreiden-hoe-doe-je-dat/ Tue, 20 Sep 2022 10:22:25 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=267 Heb je plannen om je huis uit te breiden? Dat kan op verschillende manieren. Om te weten wat de beste manier is, moet je natuurlijk wel bepalen wat het doel van je uitbreiding is. Wil je de benedenverdieping groter maken of kun je op de bovenste etage extra ruimte gebruiken in de vorm van een […]

The post Huis uitbreiden, hoe doe je dat? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Heb je plannen om je huis uit te breiden? Dat kan op verschillende manieren. Om te weten wat de beste manier is, moet je natuurlijk wel bepalen wat het doel van je uitbreiding is. Wil je de benedenverdieping groter maken of kun je op de bovenste etage extra ruimte gebruiken in de vorm van een nieuwe kamer? Als je dat weet, kun je ook gaan kijken wat voor jou de beste oplossing is.

Maak je woonoppervlak op de begane grond groter

Je kunt de benedenverdieping om verschillende redenen uitbreiden. Misschien wil je een bijkeuken hebben, zodat je de grote, vrijstaande diepvries en de wasmachine uit de keuken kunt halen en daardoor ruimte hebt om een vaatwasser in te bouwen. Of misschien wil je liever een extra slaapkamer met badkamer op de begane grond, zodat je voortaan niet zo vaak meer de trap op en af hoeft te lopen. Het kan ook dat je op zoek bent naar meer licht in huis, wat je bijvoorbeeld met de aanbouw van een serre kunt bereiken. In principe is er voor iedere woonbehoefte een oplossing.

Creëer een extra slaapkamer met een aanbouw

Op de bovenverdieping van je huis kun je op verschillende manieren de extra woonruimte realiseren. Dit doe je bijvoorbeeld door een dakkapel te plaatsen. Hiermee krijg je extra licht in de kamer, maar de ruimte waar de dakkapel wordt geplaatst, wordt ook groter. Dit kan dus een prima oplossing zijn om een zolderruimte om te toveren in een fijne kinderkamer. Een andere optie is een dakopbouw. Deze aanbouw wordt, in tegenstelling tot de dakkapel, niet alleen op het schuine dak van de woning geplaatst. De dakopbouw kan op ieder daktype. Je verhoogt de nok van het dak, waardoor je binnen meer leefruimte creëert. Bovendien komt er door de ramen voldoende daglicht binnen.

Laat de aanbouw door een professioneel bedrijf plaatsen

Of je nu een aanbouw in Alphen aan den Rijn wilt plaatsen of elders in Nederland, het is belangrijk om dit door een vakkundig bedrijf te laten doen. Je weet in dat geval ook precies wat het gaat kosten, of je een vergunning nodig hebt en hoe lang de uitbreiding gaat duren. Bovendien weet je dat je kwaliteit geleverd krijgt, zodat je nog lang zult genieten van de aanbouw aan je huis.

The post Huis uitbreiden, hoe doe je dat? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Op deze manieren kan je Schiphol makkelijk bereiken! https://www.luxevillaspanje.nl/tips/op-deze-manieren-kan-je-schiphol-makkelijk-bereiken/ Tue, 20 Sep 2022 09:44:00 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=252 Schiphol is momenteel een ware heksenketel. Het is er druk, en de rijen lopen van Amsterdam tot Tokio. Dit levert veel stress op bij mensen, omdat de wereld eindelijk weer langzaam opengaat, maar de reis toch in de soep loopt dankzij het wanbeleid van de luchthaven. Gelukkig vind je hieronder een aantal tips hoe je […]

The post Op deze manieren kan je Schiphol makkelijk bereiken! appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Schiphol is momenteel een ware heksenketel. Het is er druk, en de rijen lopen van Amsterdam tot Tokio. Dit levert veel stress op bij mensen, omdat de wereld eindelijk weer langzaam opengaat, maar de reis toch in de soep loopt dankzij het wanbeleid van de luchthaven. Gelukkig vind je hieronder een aantal tips hoe je Schiphol eenvoudig kan bereiken. Zo hoef je niet onnodig veel stress te hebben (dat is immers erg slecht voor je gezondheid).

De taxi

Als je de Taxi Schiphol Amsterdam neemt, weet je zeker dat je relaxt aan je reis kan beginnen. Je wordt hier netjes opgehaald bij je huis en je wordt ruim voor je vluchttijd afgeleverd bij Schiphol. Op deze manier hoef je je niet te haasten en kan je rustig aan je welverdiende vakantie beginnen. Een comfortabele trip waarbij je niet al te veel hoeft te sjouwen met al je koffers. Je weet dat je met al je bagage op tijd op Schiphol arriveert. Dat is wel wat waard toch?!

Het Openbaar Vervoer

De Boerenprotesten zorgen ervoor dat je nu niet goed op de snelwegen kan vertrouwen. Het is daarom verstandig om je kansen te spreiden en per spoor. In Nederland zijn de treinen een goede manier om je te verplaatsen van A naar B. Op een station gaat iedere 10 minuten wel een trein naar een bepaald station, dus je hoeft niet bang te zijn dat je heel lang moet wachten. Daarnaast heb je zo geen last van files, iets wat in de buurt van Schiphol geregeld voorkomt. Op deze manier krijg je flink wat stress. Gelukkig kan je uitwijken naar de trein om alle files te vermijden. De trein rijdt immers per spoor en op deze manier kan je files lachend voorbij rijden. De verbinding tussen Schiphol en de rest van Nederland is erg goed: je hoeft niet lang te wachten voordat de trein naar Schiphol vertrekt. Ook zijn er meer voordelen aan verschillende taxiritten.

The post Op deze manieren kan je Schiphol makkelijk bereiken! appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Waarom moet je je zwembad afdekken? https://www.luxevillaspanje.nl/tips/waarom-moet-je-je-zwembad-afdekken/ Mon, 12 Sep 2022 09:53:30 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=263 Heb je thuis een zwembad? Dan is één van de eeuwige discussies omtrent het verzorgen van jouw zwembad de vraag of je het al dan niet moet afdekken. De ene zegt zus en de andere zegt zo. Nochtans zijn er wel wat duidelijke voordelen verbonden aan het afdekken van het zwembad. We geven er alvast […]

The post Waarom moet je je zwembad afdekken? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Heb je thuis een zwembad? Dan is één van de eeuwige discussies omtrent het verzorgen van jouw zwembad de vraag of je het al dan niet moet afdekken. De ene zegt zus en de andere zegt zo. Nochtans zijn er wel wat duidelijke voordelen verbonden aan het afdekken van het zwembad. We geven er alvast een paar mee.

Het zwembad is schoner

Door een zeil over je zwembad te plaatsen, bijvoorbeeld van zwembadafdekkingvervangen.nl, blijft het zwembad een stuk schoner. De meeste smurrie die zich na verloop van tijd in het zwembad vormt komt immers van gevallen bladeren en/of aarde. Met een afdekking verhinder je dat deze zaken in het zwembad terecht komen. Het enige waar je dan nog op moet letten? Dat je bij openen van het zeil de smurrie niet in het water terecht laat komen!

Veiligheid telt ook mee

Bij een onbedekt zwembad loop je altijd het gevaar dat bijvoorbeeld jouw kinderen of jouw huisdieren in het zwembad belanden op een onbewaakt moment. Wil je het risico minimaliseren en ervoor zorgen dat je wat minder op je hoede moet zijn? Dan biedt een bedekt zwembad daar een handige oplossing voor. Dat is dan ook één van de grootste redenen waarom het een goed idee is om het af te dekken.

Simpeler onderhoud

Als je een zwembad hebt dan weet je dat het ook heel wat onderhoud met zich mee kan brengen. Door het zwembad af te dekken bescherm je het zwembad in kwestie tegen heel wat factoren die het onderhoud moeilijker maken. Denk bijvoorbeeld maar aan regen, zon en wind. Een simpele factor waar dat een effect op heeft: de verf van het zwembad. Door een zeil te plaatsen zorg je er dus ook voor dat je op dit type onderhoud bespaart. Ten slotte is het ook zo dat een zwembad afdekken ervoor zorgt dat er minder water verdampt doorheen het heetste van de dag. Mooi meegenomen want zo hoef je niet constant bij te vullen!

The post Waarom moet je je zwembad afdekken? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Een vakantiehuis kopen in Spanje, wat komt er allemaal bij kijken? https://www.luxevillaspanje.nl/tips/een-vakantiehuis-kopen-in-spanje-wat-komt-er-allemaal-bij-kijken/ Thu, 08 Sep 2022 10:22:40 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=259 In de zomer trekken veel Nederlanders er ieder jaar op uit om vakantie te vieren. Als je binnenkort op vakantie gaat, is de kans groot dat dit een vrij stressvolle periode voor je is. Je moet dan nog een hoop regelen om de vakantie op een goede manier te laten verlopen. Zo is het bijvoorbeeld […]

The post Een vakantiehuis kopen in Spanje, wat komt er allemaal bij kijken? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
In de zomer trekken veel Nederlanders er ieder jaar op uit om vakantie te vieren. Als je binnenkort op vakantie gaat, is de kans groot dat dit een vrij stressvolle periode voor je is. Je moet dan nog een hoop regelen om de vakantie op een goede manier te laten verlopen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een goede plek te hebben om te verblijven. Als je het liefst een groot deel van het jaar op vakantie bent, is het misschien een goed idee om een vakantiehuis te kopen. Natuurlijk moet je hier wel het budget voor hebben, maar als je dit hebt, is het zeker geen slecht idee om een vakantiehuis aan te schaffen. In deze tekst vind je alles over het kopen van een vakantiehuis in Spanje, één van de populairste vakantielanden onder Nederlanders. 

Hoe vind je het juiste vakantiehuis in Spanje?

Wanneer je graag een eigen vakantiehuis in Spanje wilt kopen, is het wel van belang dat je een huis vindt dat aan al je eisen voldoet. Natuurlijk is het hierbij wel zaak om rekening te houden met je budget. Als je een relatief klein budget hebt voor het kopen van een vakantiehuis, moet je je eisen misschien een beetje bijstellen. Echter, het is dan ook nog zaak om een vakantiehuis te vinden dat jou echt aanspreekt. Dit kan lastig zijn en daarom is het handig om gebruik te maken van de diensten van een makelaar. 

Omdat er zoveel Nederlanders zijn die naar Spanje op vakantie gaan, zijn er in Spanje ook Nederlandse makelaars. Het is aan te raden om gebruik te maken van de diensten van zo’n makelaar. Je kunt dan in het Nederlands overleggen over de mogelijkheden en de kosten, wat voor de meeste Nederlanders een stuk fijner is dan in het Spaans. Wil je dus een huis kopen in Marbella? Dan doe je er verstandig aan om contact op te nemen met een Nederlandse makelaar die in de omgeving van deze prachtige Spaanse stad gevestigd is. 

Houd rekening met alle kosten die er bij het hebben van een vakantiehuis komen kijken

Het is belangrijk dat mensen die een vakantiehuis willen kopen er ook rekening mee houden dat dit ze een hoop kosten op zal leveren. Hierbij laten we de aankoopprijs van de woning nog even buiten beschouwing, maar gaan we het puur hebben over de vaste lasten en andere kosten die je op de lange termijn krijgt. Alle vormen van onderhoud die bij jouw woning in Nederland moeten gebeuren, moeten uiteindelijk ook worden uitgevoerd bij een vakantiehuis. Houd er dus rekening mee dat je vaste lasten en bepaalde onvermijdelijke uitgaven flink toe zullen nemen. 

The post Een vakantiehuis kopen in Spanje, wat komt er allemaal bij kijken? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Badkamer op maat: praktische tips om deze ruimte te renoveren https://www.luxevillaspanje.nl/tips/badkamer-op-maat-praktische-tips-om-deze-ruimte-te-renoveren/ Fri, 02 Sep 2022 12:31:15 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=248 Wanneer men in een huis aan renovatie denkt, begint men meestal met de badkamer. Niet alleen omdat het een kleine ruimte is, maar ook omdat het de ruimte is die het meest verslechtert door gebruik en schoonmaken. Je kunt een complete badkamerrenovatie uitvoeren of slechts een paar elementen veranderen. Het vervangen van een badkuip door […]

The post Badkamer op maat: praktische tips om deze ruimte te renoveren appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Wanneer men in een huis aan renovatie denkt, begint men meestal met de badkamer. Niet alleen omdat het een kleine ruimte is, maar ook omdat het de ruimte is die het meest verslechtert door gebruik en schoonmaken.

Je kunt een complete badkamerrenovatie uitvoeren of slechts een paar elementen veranderen. Het vervangen van een badkuip door een douche of het vervangen van een wastafel zijn veel voorkomende hervormingen, maar een badkamerrenovatie omvat ook andere bijzonderheden, zoals onder meer ventilatie en loodgieterswerk. Daarom zullen we in dit artikel enkele tips geven om de renovatie van jouw badkamer te plannen, zodat deze functioneler wordt. Bekijk ze!

Verlichting, ventilatie en elektriciteit

Een badkamer met natuurlijk licht is altijd een voordeel. Als je een badkamer op maat maakt, investeer dan in een groot, gemakkelijk te openen raam. Hierdoor wordt de badkamer geventileerd, wordt condensatie en vochtigheid op het plafond vermeden en wordt natuurlijke verlichting verkregen.

Er zijn talloze manieren om de badkamer te verlichten: spiegels met geïntegreerde verlichting, pendel verlichting en inbouwspots. Het is aan te bevelen de renovatie van jouw badkamer te zien als een kans om een moderne en functionele omgeving te creëren.

Vergeet de elektrische punten niet. Bij elk type badkamer renovatie is het van essentieel belang om lichtpunten te voorzien voor elke lamp en ook een stopcontact, voor de haardroger (of het scheerapparaat).

Vloer- en wandbekleding

Tegenwoordig is er een grote verscheidenheid aan materialen die kunnen worden gebruikt om de badkamer te renoveren, van keramiek en steen tot houten bekleding. Wij raden aan bijzondere aandacht te besteden aan de waterdichting: pleisterwerk, behang en verf moeten waterdicht zijn en geschikt voor badkamers.

Overweeg bij een kleine badkamer renovatie het gebruik van lichte kleuren op de muren en het keramiek om de ruimte visueel te vergroten. Bovendien is het belangrijk te kiezen voor antislipvloeren om de veiligheid van de gebruikers te garanderen.

Geld besparen en zorg dragen voor het milieu

Ecologische oplossingen kunnen ook worden geïntegreerd in de renovatie van badkamers. Er zijn kranen met waterafvoer regeling die niet alleen het milieu helpen, maar ook financiële besparingen opleveren. Bovendien verbruiken LED lampen minder elektriciteit en gaan ze langer mee.

Ten slotte raden wij je aan contact op te nemen met een architect. Hij kan je helpen om de renovatie van de badkamer die je wilt doen aanzienlijk te verbeteren, door de meest geschikte materialen te kiezen en originele oplossingen voor te stellen. Een professional heeft immers ervaring met dit soort werk, is op de hoogte van de laatste nieuwtjes en marktwaarden.

The post Badkamer op maat: praktische tips om deze ruimte te renoveren appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Waarom een uitwisseling naar Amerika goed is voor je ontwikkeling https://www.luxevillaspanje.nl/uncategorized/waarom-een-uitwisseling-naar-amerika-goed-is-voor-je-ontwikkeling/ Thu, 18 Aug 2022 07:47:54 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=242 Een uitwisseling naar Amerika is in eerste instantie natuurlijk gewoon hartstikke leuk en ook een beetje spannend. Verder zorgt een uitwisseling naar Amerika ook voor een hoop andere voordelen. Drie van die voordelen sommen we in dit artikel voor je op. Denk je erover om op uitwisseling te gaan naar Amerika, dan is het belangrijk […]

The post Waarom een uitwisseling naar Amerika goed is voor je ontwikkeling appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Een uitwisseling naar Amerika is in eerste instantie natuurlijk gewoon hartstikke leuk en ook een beetje spannend. Verder zorgt een uitwisseling naar Amerika ook voor een hoop andere voordelen. Drie van die voordelen sommen we in dit artikel voor je op.

Denk je erover om op uitwisseling te gaan naar Amerika, dan is het belangrijk dat je voor een goed bureau kiest. Ga bijvoorbeeld voor ASSE Nederland naar een highschool in Amerika, dan heb je in ieder geval een goede houvast en een betrouwbare organisatie achter je. Zo kun jij gewoon zonder zorgen op uitwisseling naar Amerika.

Uit je comfort zone

Een uitwisseling naar Amerika zorgt ervoor dat je volledig uit je comfort zone stapt. Je laat iedereen die je kent voor een periode achter en stapt van je vertrouwde omgeving het onbekende in. Dat is natuurlijk erg spannend, maar het zorgt er ook voor dat jij je leert aanpassen. In een volledig nieuwe omgeving moet je wel flexibel zijn, dan leer je snel nieuwe mensen kennen en leer je je aan te passen. Daarbij leer je zo ook een hoop nieuwe mensen kennen en maak je misschien wel vrienden voor het leven.

Je leert goed Engels

Engels is de vaste taal in Amerika en hoewel er een hele hoop andere talen worden gesproken, kun je met vrijwel iedereen in het Engels communiceren. In een land waar constant Engels gesproken wordt, leer je natuurlijk als geen ander Engels te spreken. Een uitwisseling naar Amerika is dan ook een erg goede oefening voor je Engels.

Je maakt kennis met verschillende culturen

In Amerika kun je enorm veel verschillende culturen vinden, dat komt omdat er in Amerika al van oudsher erg veel immigranten zijn. Je komt er voornamelijk veel van de Italiaanse en Mexicaanse cultuur tegen. Al die culturen mengen met elkaar, waardoor je een heel speciale mix krijgt en dat is natuurlijk erg bijzonder om mee te maken.

The post Waarom een uitwisseling naar Amerika goed is voor je ontwikkeling appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Wat voor container heb ik nodig als ik ga verbouwen? https://www.luxevillaspanje.nl/tips/wat-voor-container-heb-ik-nodig-als-ik-ga-verbouwen/ Wed, 27 Jul 2022 09:46:17 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=238 Een verbouwing van A tot Z organiseren is een behoorlijk intensieve klus. Er moet namelijk van alles geregeld worden: de juiste gereedschappen, bouwmaterialen, veiligheidskleding (als je dat nog niet hebt) en ook, als je gaat slopen: een puincontainer bestellen. Met name het laatste punt, het bestellen van de juist afvalcontainer, is belangrijk. Door een goede […]

The post Wat voor container heb ik nodig als ik ga verbouwen? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Een verbouwing van A tot Z organiseren is een behoorlijk intensieve klus. Er moet namelijk van alles geregeld worden: de juiste gereedschappen, bouwmaterialen, veiligheidskleding (als je dat nog niet hebt) en ook, als je gaat slopen: een puincontainer bestellen. Met name het laatste punt, het bestellen van de juist afvalcontainer, is belangrijk. Door een goede keuze te maken kun je het jezelf namelijk een stuk gemakkelijker maken. In dit blog gaan we in op de voordelen van een geschikte puincontainer bestellen en op de vraag waar je op moet letten als je een goede afvalcontainer zoekt.

Enkele voordelen van een passende afvalcontainer voor je verbouwing

Over een passende afvalcontainer beschikken tijdens een verbouwing heeft meerdere belangrijke voordelen. In de eerste plaats kun je je troep meteen kwijt in de container, zodat de werkplaats netjes en opgeruimd blijft. Zo houd je goed overzicht over je werk en kun je gereedschappen en bouwmaterialen sneller terugvinden. Een tweede pluspunt van puincontainers gebruiken als je gaat verbouwen, is dat dit de veiligheid tijdens het werken aanzienlijk verhoogt. Je loopt minder risico op ongevallen door rondslingerend puin. Ten slotte is een derde meerwaarde van dit type container dat je hiermee veel tijd en uiteindelijk geld uitspaart. De puincontainer kan bij je thuis bezorgd worden en wordt dan na afloop van de klus ook weer bij je opgehaald. Je hoeft dus niet telkens zelf met een karretje vol puin op en neer naar de stort. Prettig is daarbij dat de puincontainer door de verhuurder ook voor je wordt geleegd. Maar waar moet je op letten als je een puincontainer zoekt die past bij het soort verbouwing dat je gaat uitvoeren?

Let op het soort afval dat je wilt dumpen

Van belang is in de eerste plaats het soort afval dat je wilt dumpen in de vuilcontainer. Gaat het om tuinafval? Dan heb je natuurlijk een groente en tuinafvalcontainer nodig. Betreft het beton, puin en houtafval? Dan kun je volstaan met de huur van een algemene puinstortcontainer. Bij gevaarlijk soorten afval, zoals asbest en chemische middelen, moet je natuurlijk extra opletten en heb je een chemische afvalcontainer nodig.

De grootte van de puincontainer

Belangrijk om bij een verbouwing vooraf goed in te schatten, is de hoeveelheid puin die tijdens jouw project vrijkomt. Hoe meer kuub afval, hoe groter de container dient te zijn. Vind je dit zelf moeilijk in te schatten? Overleg dan met de verhuurder van de afvalcontainer wat voor jou de beste optie is!

The post Wat voor container heb ik nodig als ik ga verbouwen? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Een huis kopen in het buitenland: waar moet je op letten? https://www.luxevillaspanje.nl/tips/een-huis-kopen-in-het-buitenland-waar-moet-je-op-letten/ Wed, 25 May 2022 11:37:13 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=227 Wanneer je voorzichtige of gevorderde plannen hebt voor de aanschaf van een buitenlands huis, dan hoor je bij een grote groep levensgenieters die met dezelfde plannen rondlopen. Of je nu gaat voor een huis langs de kust van Spanje, een burgerwoning in het mooie Oostenrijk of een villa in Turkije: er valt enorm veel te […]

The post Een huis kopen in het buitenland: waar moet je op letten? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Wanneer je voorzichtige of gevorderde plannen hebt voor de aanschaf van een buitenlands huis, dan hoor je bij een grote groep levensgenieters die met dezelfde plannen rondlopen. Of je nu gaat voor een huis langs de kust van Spanje, een burgerwoning in het mooie Oostenrijk of een villa in Turkije: er valt enorm veel te kiezen als je een buitenlands huis zoekt. Dat klinkt natuurlijk fijn – hoe meer keuze, hoe beter het is -, maar levert ook enkele valkuilen op. Zo kun je al snel een miskoop doen of opgelicht worden. En het enorme woningaanbod kan het moeilijk maken om te kiezen. Gebruik onze tips en adviezen als je op zoek gaat naar een buitenlandse woning, dan voorkom je het maken van beginnersfouten!

Denk na over de huizenprijzen in het buitenland

De aankoopprijs van woningen in het buitenland kan enorm variëren. Houdt daar goed rekening mee als je op zoek gaat naar een mooie buitenlandse woning. Een huis kopen Calpe in het land Spanje is bijvoorbeeld beter betaalbaar dan een kusthuis kopen in het relatief dure Turkije. En wil je voordelig een lekker grote villa aanschaffen? Dan kun je goedkoper terecht in Hongarije dan in de Verenigde Staten. Natuurlijk is de huizenprijs lang niet het enige argument bij de keuze voor een vestigingsland en woning, maar spelen nog veel meer factoren een rol. Denk aan de beschikbaarheid van werk, scholen en voorzieningen, de omgeving en natuur, de cultuur in een bepaald land, de taal, de geografische ligging, et cetera. 

Biedt nooit op een woning in het hoogseizoen

Veel personen die een buitenlands huis willen kopen, komen op dit plan als ze tijdens hun vakantie in de directe omgeving een mooi pand tegen het lijf lopen. Ze zijn bang dat hun droomhuis voor hun neus wordt weggekaapt en gaan daarom direct over tot een bieding. Verstandig is dit echter niet, want in het hoogseizoen wordt er door heel veel mensen op deze manier geboden op een woning. En logischerwijs drijft dat de prijzen omhoog. Ons advies is dan ook om op jouw buitenlandse droomwoning te bieden in het laagseizoen. De kans op een aantrekkelijke koopsom is dan een stuk groter.

Laat een bouwkundige keuring uitvoeren

Belangrijk is om voordat je een woning of pand gaat aankopen, er een bouwkundige keuring uitgevoerd wordt. Een bouwexpert stelt dan een bouwkundig rapport op, waarin eventuele gebreken van de woning of het pand in zijn opgenomen. Met een bouwkundige keuring kun je niet door de verkoper om de tuin geleid worden en voorkom je dat er achteraf gebreken naar buiten komen. Gebreken die je een hoop geld kunnen kosten. Natuurlijk kost het opstellen van zo’n rapport je geld, maar dat verdien je vaak dubbel en dwars weer terug!

The post Een huis kopen in het buitenland: waar moet je op letten? appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Zo vind jij het perfecte hotel langs de snelweg https://www.luxevillaspanje.nl/tips/zo-vind-jij-het-perfecte-hotel-langs-de-snelweg/ Wed, 25 May 2022 10:31:33 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=220 Nog even en eindelijk is het dan zover! Tijd om op vakantie te gaan, je hebt de koffers gepakt, de auto ingeladen en de reis kan beginnen. Vooral wanneer je kiest voor het zuiden van Europa per auto te bezoeken, is het verstandig op ongeveer 2/3 van je reis een overnachting te plannen. Zo kunnen […]

The post Zo vind jij het perfecte hotel langs de snelweg appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Nog even en eindelijk is het dan zover! Tijd om op vakantie te gaan, je hebt de koffers gepakt, de auto ingeladen en de reis kan beginnen. Vooral wanneer je kiest voor het zuiden van Europa per auto te bezoeken, is het verstandig op ongeveer 2/3 van je reis een overnachting te plannen. Zo kunnen jij en je gezin even tot rust komen en kun je de volgende ochtend in alle rust de laatste kilometers overbruggen. Door te kiezen voor een overnachting, kom je doorgaans een stuk fitter aan, waardoor je het gevoel hebt, dat je vakantie direct kan beginnen. Wil jij enkele tips voor een goede overnachting, lees dan snel verder!

Uitgaves

Bijna voor iedereen geldt, dat wanneer ze op vakantie gaan, er een bepaald budget wordt vastgesteld. Uiteraard kan het altijd voorkomen dat het allemaal iets duurder uitvalt dan vooraf op gerekend, maar kijkend naar de extra kosten voor een eventuele overnachting bij een van de vele hotels onderweg, is het belangrijk hier rekening mee te houden. Daar waar een gemiddelde overnachting in een hotel langs de snelweg inclusief ontbijt met een gezin met twee kinderen al snel zo’n 300 euro kost, is het de afweging of je dit het waard vindt. Voor hetzelfde geld kun je namelijk ook één en zelfs vaak twee keer extra uit eten op vakantie. Dus afhankelijk van welke keuze jij maakt, kun je bepalen of een overnachting het je wel of niet waard is.

Locatie

De keuze voor de juiste locatie bepaald ook voor een groot deel het bedrag wat je dient te betalen voor een overnachting. Logischerwijs zal je voor een overnachting aan de snelweg al snel tot wel enkele tientallen euro’s meer betalen, dan wanneer je een stad of dorp in rijdt. Uiteraard is het wel verstandig vooraf research te doen en te kijken of er een geschikt hotel in de buurt zit waar je kunt overnachten. Op tussenstop.com vind je een ruim aanbod met verschillende hotels in allerlei landen en steden. Hier heb je in één overzicht exact wat je zoekt en hoef je gedurende je rit je geen zorgen te maken over het zoeken van een hotel.

Extra tip

Tijdens het rijden, verbruikt je auto niet alleen benzine, maar natuurlijk ook olie. Waar de ene auto wat meer gebruikt dan de ander, is de kans vrij groot, dat jij deze na enkele honderden kilometers ook even moet controleren. Wanneer je dit laat doen, zorg er dan voor dat je motor is afgekoeld. Een warme motor zal namelijk altijd aangeven dat het oliepeil te laag is. Dit is door veel garages in het buitenland een veelgebruikte truc om veel te dure olie te verkopen, wat achteraf totaal onnodig blijkt.

The post Zo vind jij het perfecte hotel langs de snelweg appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>
Lekkage in je zwembad? Zo fix je dit https://www.luxevillaspanje.nl/tips/lekkage-in-je-zwembad-zo-fix-je-dit/ Thu, 28 Apr 2022 13:36:03 +0000 https://www.luxevillaspanje.nl/?p=216 The post Lekkage in je zwembad? Zo fix je dit appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>

Is lekkage aan het zwembad snel te verhelpen?

Heerlijk om te kunnen genieten in je eigen zwembad. Het is dan ook niet prettig wanneer er sprake is van een lek. In de meeste gevallen is er sprake van een klein gaatje, wat niet met het blote oog zichtbaar is. Je merkt dat er sprake is van een probleem, omdat je zwembad na verloop van tijd minder water bevat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om snel en effectief dit probleem te verhelpen. Als je een beetje handig bent, kun je dit probleem vaak eenvoudig oplossen.

Welke manieren zijn er om een lekkage aan het zwembad op te lossen?

Een hele eenvoudige manier is het toevoegen van een anti-lekmiddel aan het water in het zwembad. Dit middel zoekt zelf het lek op. Daar hoeft je zelf niets voor te doen. Wanneer je het middel hebt toegevoegd, wacht je vervolgens 24 uur. Het lek moet daarna gedicht zijn. Het is te adviseren om na een etmaal wachten te controleren of dit inderdaad het geval is.

Een andere methode is meer gericht op het lek zelf. Je gaat eerst op zoek naar plek waar het water weglekt. Er zijn een aantal manieren om deze plek op te sporen. Een eenvoudige manier is om gebruik te maken van een lekkage tester met kleurstof. Dit is een zeer geconcentreerd middel dat je injecteert in het water van het zwembad. De vloeistof zal vanzelf bewegen richting het lek. De plek is dus snel gevonden en je kunt aan de slag met de reparatie. Voordat je het lek gaat dichten, is het belangrijk de randen van het gat goed schoon te maken en te ontsmetten. Op die manier is de plek vetvrij en hecht het materiaal waarmee je de plek gaat dichten een stuk beter.
Er zijn verschillende materialen, die geschikt zijn voor het plakken van het gat. Diverse leveranciers hebben hier producten voor op de markt gebracht. Vaak heeft de leverancier van je zwembad ook adviezen over welk materiaal je het beste bij jouw zwembad kunt gebruiken. Door hier gebruik van te maken kun je het meest optimaal zwembad lekkage repareren. Dit is van belang, omdat u een duurzame oplossing voor ogen hebt. Een heerlijke plons in uw eigen buitenbad is dan weer mogelijk, een vooruitzicht om van te genieten.

The post Lekkage in je zwembad? Zo fix je dit appeared first on Luxe Villa Spanje.

]]>