Selecteer een pagina

Er zijn verschillende manieren om onbezorgd op vakantie te gaan naar een mooi land als Spanje. Het internet staat vol met inspiratie en roadtrips die je zou kunnen maken. Ook kun je de verhalen van anderen lezen om goed voorbereid op vakantie te gaan. Daarnaast kun je ook de mooiste plekken van Spanje ontdekken door te kamperen in de natuur.

Op vakantie gaan in Spanje

Wil je zelfstandig op vakantie gaan? Dan kun je wellicht een camper kopen of een camper huren. Spanje heeft namelijk meer dan 8000 campings waar je heerlijk op kunt vertoeven. Er zijn prachtige locaties in de natuur waar je van het wonderschone plaatje kunt genieten. Natuurlijk zijn er ook campings waar kinderen veel vermaak en vertier kunnen vinden. Ook heb je campings waar je wat meer van de luxe kunt genieten met een restaurant op het park. Daarnaast zijn er prachtige wandelroutes te vinden waar je echt van dier en natuur kunt genieten. Ook is er veel te beleven aan cultuur en oude gebouwen. Daarnaast kun je natuurlijk ook lekker lui op het strand liggen.

Genieten op de stranden van Spanje

Spanje staat natuurlijk bekend als een van de zonnigste plekken van de wereld. Veel mensen gaan hier dan ook heen om lekker te zwemmen of op het strand te chillen. Voor zowel jong als oud is er veel te beleven in Spanje. Bij de grote plaatsen in Spanje kun je genieten van goudgele stranden die netjes worden bijgehouden. Kilometers lang kun je lekker in de zon liggen of gaan zwemmen in de zee. Daarnaast zijn er ook eilanden en plaatsen te vinden waar het water helder blauw is. Dit is een plaatje om nooit meer te vergeten. Ook vind je er stranden met de lekkerst culinaire tentjes. Daarom gaan veel mensen ook verschillende tentjes af voor de lekkerste hapjes.

Kunst en cultuur

Spanje heeft ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Vele mensen kennen dit van de populaire schilder Picasso, maar Spanje heeft nog veel meer te bieden. Er zijn veel mensen die een bezoekje brengen aan de basiliek wanneer ze naar Spanje gaan. Het Prado museum is ook echt een aanrader. Hier kan kunst bewonderd worden die vanaf de 11de tot en met de 18de eeuw is gemaakt. Natuurlijk kan je geen bezoekje aan een flamenco dansschool overslaan. Deze populaire Spaanse dans kun je overal in Spanje leren. Qua rust kunnen wij ook nog wel wat leren van de Spanjaarden. De siesta die tussen 2 en 4 uur ‘s middags wordt gehouden valt ook goed in de smaak bij Nederlanders. Daarnaast is er ook nog eens de beroemde pelgrimstocht door Spanje.

De ideale vakantiebestemming

Spanje heeft veel te bieden voor jong en oud. De jongeren gaan vaak in de grote steden op zoek naar de leukste uitgaansgelegenheden. Overdag zul je ze tegenkomen op het strand waar ze lekker de kater uit het lichaam laten komen. Voor de ouderen is er weer veel te doen qua kunst en cultuur. Kortom de ideale vakantiebestemming voor iedereen!