Selecteer een pagina

De vakantie staat voor de deur en we mogen weer naar het buitenland. Veel Nederlanders boeken daarom nu een tripje naar de Spaanse zon, of een andere exotische bestemming in het buitenland om weer even lekker op vakantie te kunnen. Voordat u gaat, dient u echter wel een negatieve PCR-test te kunnen overleggen in het land van bestemming. Regel daarom op tijd een test voor vertrek, zodat u niet voor verrassingen komt te staan in het buitenland.

Uw PCR-test laten uitvoeren bij Schiphol

Voordat u op reis gaat moet u al aan een hoop dingen denken. Paspoorten, koffers pakken en eventueel een visum regelen. Met de coronapandemie komt daar nog een extra taak bij, namelijk het regelen van een PCR-test of antigeentest voor het land van bestemming. Dit dient u te regelen om aan te kunnen tonen dat u negatief getest bent op het coronavirus. Op verschillende locaties in Nederland is het mogelijk om u te laten testen. Het is echter ook mogelijk om bij Schiphol-Amsterdam een PCR-test uit te laten voeren. Handig wanneer u in de buurt van Schiphol woont, of wanneer u via Schiphol reist en kort voor vertrek een antigeentest wilt laten uitvoeren.

PCR-test of antigeentest?

Een PCR-test is de meest nauwkeurige test, omdat hiermee ook virusdeeltjes opgespoord kunnen worden wanneer u weinig virusdeeltjes met u meedraagt. De testduur is ongeveer 5 minuten en u heeft de volgende dag al de uitslag. Met een spoed PCR-test heeft u zelfs dezelfde dag de resultaten al binnen. Een antigeentest werkt sneller dan een PCR-test maar is wel minder gevoelig. De test toont bepaalde eiwitten van het virus aan in het neus en/of keelslijm. Hierdoor weet je snel of je het virus bij je draagt. Voor sommige bestemmingen is het overhandigen van een antigeentest ook al voldoende om toegelaten te worden tot het buitenland. Het hangt af van uw bestemming welke test geaccepteerd wordt, dus controleer dit altijd voor u een test boekt.

Testen voor de terugreis

Voor sommige landen is het tevens verplicht om op Corona te laten testen voordat u terugkeert. Op dit moment heeft u geen negatieve testuitslag nodig vanuit een gebied met groen of geel reisadvies. Reist u uit een hoog risicogebied, dan hoeft u met een vaccinatiebewijs of herstelbewijs geen negatieve testuitslag te overleggen. Reist u terug vanuit een zeer hoog risicogebied, dan heeft u wel een negatieve testuitslag nodig. Ook wanneer u vaccinatiebewijs heeft.