Selecteer een pagina

Ook de kinderen zijn toe aan vakantie, maar hierdoor kan het soms lijken dat er geen vakantie meer is voor de ouders. Hier moet verandering in komen. Het is namelijk misschien gemakkelijk voor kinderen om te worden omringd met de magie van de vakantie. Dit houdt namelijk in dat ze misschien wat langer op mogen blijven, wat meer mogen snoepen en over het algemeen meer vrijheid hebben. Voor de eerste week is dit natuurlijk helemaal niet erg, maar na een bepaalde tijd, zal je merken dat ze zich sneller gaan vervelen, oververmoeid raken en daardoor ook prikkelbaarder. Je wilt dit natuurlijk voorkomen op vakantie.

Vakantiepark

Wanneer je, voornamelijk met jonge kinderen, op vakantie gaat zijn er veel punten waar je rekening mee moet houden. Daarbij ook veel spullen die je mee moet nemen. Hierdoor kan je het beste het jezelf zo makkelijk mogelijk maken door een verblijf in een van de vele luxe vakantieparken te nemen. Hierdoor heb je de voordelen van thuis maar ook met de voordelen van een vakantie. Zo kunnen de kinderen een eigen kamer hebben en kan je eventueel in de ochtend snel wat ontbijt geven en ze voor de tv zetten, terwijl jij zelf nog even verder gaat slapen. Hiervoor hoef je niet eens naar het buitenland. Er zijn namelijk ook vele luxe vakanties Nederland. Zeker wanneer je het nog spannend vind om ver weg te gaan, kan dit een goede tussenweg zijn.

Laat los

Natuurlijk wil je dat het een leuke vakantie wordt voor beiden partijen, maar hoe meer je er op gaat focussen, hoe moeilijker dat wordt. Je hoeft zeker niet alle regels de vrije loop te laten gaan, sterker nog, kinderen houden van regelmaat. Maar laat je planningen wel los. Hebben de kinderen toch geen zin om naar het bos te gaan? Kijk dan waar ze wel zin in hebben. Door flexibel te zijn, hebben beiden partijen een leuke vakantie. Daarbij hoef je ook niet elke avond te koken en is het ook niet erg als je eens een avond ijs eet als avondeten. Bij kinderen gaat het namelijk om de kleine dingetjes. Daarbij weet jij ook wat het beste is voor jouw kind. Als dit inhoudt dat ze alsnog elke dag op hetzelfde tijdstip naar bed moeten gaan, dan moet je dat natuurlijk ook zo blijven doen.

Betrek de kinderen

Juist in de vakantie gaat het erom dat je meer tijd vrij kan maken voor je familie en de dingen die je leuk vind. Hierdoor is het belangrijk om jouw kinderen in jouw plannen te betrekken. Geef ze het gevoel dat ze ook ideeën mogen noemen en vertel ook wat jullie gaan doen. Kinderen van tevoren kennis laten maken met de reis, neemt namelijk veel spanning af. Hierdoor weten ze wat er gaat gebeuren en kunnen ook hun met een relaxed gevoel op vakantie.

Als kinderen zich ongemakkelijk voelen, zijn ze niet gelukkig. Als er te veel nieuwe dingen gebeuren, kunnen de prikkelingen overweldigend zijn, en ieder kind gaat hier uiteindelijk anders mee om. Maak eventueel een mooi lijstje met jullie ‘’Summer bucket list’’ plannen. Zo weten de kinderen wanneer jullie wat gepland hebben staan maar ook wanneer ze zichzelf moeten bezighouden.