Selecteer een pagina

Er is veel aanbod op de markt van zorgverzekeraars. De een is net wat goedkoper dan de ander en er zijn onderling enkele verschillen qua polisvoorwaarden. In dit artikel hebben we de drie goedkoopste zorgverzekeraars en de goedkoopste zorgverzekeringen van 2022 overzichtelijk onder elkaar gezet. We zijn hierbij uitgegaan van de basisverzekering, zodat jij alvast een selectie kunt maken uit de drie goedkoopste zorgverzekeringen.

FBTO 

Je kunt bij FBTO je polis zelf samenstellen. Zo is er de FBTO Basis (€110,95 p/m) en Basis Plus verzekering (€125,95 p/m), dit zijn beide naturapolissen. Met deze polissen kun je bij veel gecontracteerde zorgverleners terecht. Wil je een volledig vrije zorgkeuze hebben, waarbij alle zorgverleners vergoed worden vanuit de basisverzekering? Kies dan voor de FBTO Basis Vrij-polis (€132,95). Dit is een restitutiepolis waarbij alle zorgaanbieders vergoed worden. 

ZieZo

ZieZo is onderdeel van Zilveren Kruis. Dat ZieZo een stuk goedkoper is, komt doordat je veel online moet regelen. Dit varieert van declaraties indienen tot medicijnen bestellen, vrijwel alles regel je online voor deze verzekering. Je hebt keuze uit Ziezo Selectief (€108,25 p/m) waarbij geselecteerde ziekenhuizen vergoed worden en de Ziezo Basis (112,25 p/m) waarbij alle ziekenhuizen en vergoed worden.

Anderzorg

Al jaren biedt Anderzorg hun diensten aan tegen een van de scherpste prijzen. Hiervoor ontvangen zij hoge waarderingen van klanten. Bij Anderzorg kun je ook een persoonlijk pakket samenstellen, welke kun je aanpassen naar jouw wensen. Zo is er de Anderzorg Compact-polis (€114,- p/m) waarbij je volledig vrije keuze hebt uit ziekenhuizen. Dit is een naturapolis. Je kunt ook kiezen voor de combinatiepolis Anderzorg Basis-polis (€119,25).  Het verschil met de Compact-polis is dat je een grotere keuze hebt uit aanvullende verzekeringen en dat de dekkingsvoorwaarden iets van elkaar verschillen.

Vergelijk meerdere zorgverzekeraars voor de beste prijs

Er zijn nog meer zorgverzekeraars ook lage tarieven hanteren. Vergelijk dus online verschillende zorgverzekeringen om te kijken welke polis het beste bij jou en jouw zorgwensen past.

Manieren om je premie nog verder te verlagen

Wil jij echt het onderste uit de kan halen, wat betreft een lage premie? Dan zijn er ook nog andere manieren om jouw zorgpremie te verlagen. Zo geldt voor alle basisverzekeringen dat jouw maandelijkse kosten omlaag kunnen gaan als je ervoor kiezen om zelf meer vrijwillig eigen risico af te dragen. Hoe meer vrijwillig eigen risico je bereid bent te betalen, hoe lager jouw premie wordt. Daarnaast betaal je ook minder premie als je ervoor kiest om het hele jaarpremie in één keer te voldoen, in plaats van in termijnen.