Selecteer een pagina

Een uitwisseling naar Amerika is in eerste instantie natuurlijk gewoon hartstikke leuk en ook een beetje spannend. Verder zorgt een uitwisseling naar Amerika ook voor een hoop andere voordelen. Drie van die voordelen sommen we in dit artikel voor je op.

Denk je erover om op uitwisseling te gaan naar Amerika, dan is het belangrijk dat je voor een goed bureau kiest. Ga bijvoorbeeld voor ASSE Nederland naar een highschool in Amerika, dan heb je in ieder geval een goede houvast en een betrouwbare organisatie achter je. Zo kun jij gewoon zonder zorgen op uitwisseling naar Amerika.

Uit je comfort zone

Een uitwisseling naar Amerika zorgt ervoor dat je volledig uit je comfort zone stapt. Je laat iedereen die je kent voor een periode achter en stapt van je vertrouwde omgeving het onbekende in. Dat is natuurlijk erg spannend, maar het zorgt er ook voor dat jij je leert aanpassen. In een volledig nieuwe omgeving moet je wel flexibel zijn, dan leer je snel nieuwe mensen kennen en leer je je aan te passen. Daarbij leer je zo ook een hoop nieuwe mensen kennen en maak je misschien wel vrienden voor het leven.

Je leert goed Engels

Engels is de vaste taal in Amerika en hoewel er een hele hoop andere talen worden gesproken, kun je met vrijwel iedereen in het Engels communiceren. In een land waar constant Engels gesproken wordt, leer je natuurlijk als geen ander Engels te spreken. Een uitwisseling naar Amerika is dan ook een erg goede oefening voor je Engels.

Je maakt kennis met verschillende culturen

In Amerika kun je enorm veel verschillende culturen vinden, dat komt omdat er in Amerika al van oudsher erg veel immigranten zijn. Je komt er voornamelijk veel van de Italiaanse en Mexicaanse cultuur tegen. Al die culturen mengen met elkaar, waardoor je een heel speciale mix krijgt en dat is natuurlijk erg bijzonder om mee te maken.