Selecteer een pagina

Je vloer goed reinigen blijft toch altijd lastig. Veel mensen denken dat even snel stofzuigen en af en toe dweilen voldoende is. Een vloer heeft echter meer onderhoud nodig dan je denkt. Onderhoudt je je vloer niet goed, dan kan deze op termijn gaan slijten of permanent vies blijven. Niet iedereen weet echter goed je een vloer goed moet onderhouden. Daarom geven wij in dit artikel enkele tips!

Tip 1: Wat voor soort vloer is het?

Het eerste wat je moet doen als het gaat om vloeronderhoud, is vaststellen om wat voor vloer het gaat. Gaat het bijvoorbeeld om beton? Linoleum? Tapijt? Hout? En als het om hout gaat; wat voor soort hout dan precies? Iedere vloersoort heeft weer een andere aanpak nodig. Wat voor de ene vloer heel goed is, kan voor de andere vloer super slecht zijn. Stel dus vast om welke exacte vloersoort het gaat.

Tip 2: De juiste machines

Als je je vloer goed wilt reinigen ga je het niet redden met enkel een emmer en dweil. Voor goed onderhoud zul je machines nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan polijstmachines. Niet iedereen heeft dergelijke machines echter in huis, en ze zijn vrij prijzig. Daarom is het verstandig om te kijken waar je bij jou in de buurt dit soort schoonmaakmachines kan huren.

Tip 3: De juiste middelen

Naast het juiste apparatuur is het ook belangrijk om de juiste middelen te gebruiken. Veel mensen gebruiken enkel water met wat zeep die nog toevallig in de kast stond. De kans bestaat echter dat je vloer slecht gereageerd op die zeep. Zoek dus uit welk soort schoonmaakmiddel het beste is voor het behandelen van jouw vloer. 

Tip 4: Uitbesteden

Heb je een groot huis of kantoorpand, dan is het verstandig om het vloeronderhoud uit te besteden. Zo weet je zeker dat het op een correcte wijze gedaan wordt, plus het bespaard je weer tijd! Zo kun je bijvoorbeeld je natuurstenen vloer laten reinigen door Ambiance Schoonmaakdiensten.