Selecteer een pagina

Het hebben van een eigen vakantiewoning is natuurlijk heerlijk, of het nou in Nederland of in het buitenland is. Het is fijn om een plek te hebben waar je altijd even heen kan gaan om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Een vakantiehuisje wordt vaak ook gekocht om grote delen van het jaar te verhuren of later met winst te verkopen. Volgens velen heeft een tweede woning een veel hoger rendement dan wanneer je je geld op de bank laat staan. Wat zijn nou de grote voordelen van het kopen van een eigen vakantievilla. 

De vrijheid die je hebt

Dit is natuurlijk een grote reden, je kan wanneer je een eigen vakantiehuisje hebt in principe gaan wanneer je wilt, tenzij het huisje verhuurd is natuurlijk. Zeker wanneer je een huisje in Nederland hebt is dit fijn, wil je een weekend rust en genieten dan kan je er altijd heen rijden. Wanneer je een woning in het buitenland hebt staan is dit natuurlijk een stuk lastiger, echter zullen er ook veel vrienden, familie en kennissen zijn die er maar al te graag gebruik van willen maken. 

Financiële investering

We hebben het al eerder over de financiën gehad, dit is namelijk een prima manier om te beleggen. Een mooie woning in een mooi park of gebied zal vaak verhuurd worden, dit is dan ook een prima manier om extra geld te verdienen. De huizenprijzen zijn ook nog steeds aan het stijgen dus de waarde van de woning zal ook stijgen, je hebt hier op bepaalde manieren ook nog zelf invloed op. Je kan bijvoorbeeld een oudere woning kopen en helemaal renoveren, of je kan bijvoorbeeld een jacuzzi of zwembad laten plaatsen. Laat dan je zwembad plaatsen door Waterwellness, dan weet je zeker dat het goed gebeurd. 

Ideaal voor huisdieren

Heb je een hond die je het liefste overal mee naartoe wilt nemen? Dan is dit nog steeds op veel plekken niet mogelijk. Bij een eigen vakantievilla heb je hier in principe geen last van, tenzij je echt op een park zit waar dit niet mag. 

Zekerheid of kwaliteit van de woning

Je kent het gevoel ook vast wel, het gevoel van niet weten wat je tegen gaat komen op de vakantiebestemming. Maar al te vaak komen mensen nog steeds vieze lakens en doorgezakte bedden tegen, met een eigen woning heb je daar natuurlijk geen last van.