Selecteer een pagina

Zoals iedereen helaas heeft kunnen merken, zijn uitjes tijdens de Corona periode niet zo eenvoudig. Attracties zoals dierentuinen en pretparken zijn dicht of slechts beperkt toegankelijk. Natuurgebieden zijn een mooi alternatief maar daardoor vaak ook behoorlijk druk. Zeker tijdens de weekenden. Met name parkeren kan een probleem zijn. Wanneer je niet de luxe heb dat je op fiets kunt gaan, kan het parkeren een drempel vormen. Maar wat zijn dan andere geschikte uitjes in de natuur tijdens deze Corona periode? Je vindt in dit artikel enkele leuke voorbeelden ter inspiratie.

Wadlopen

Woon je in Groningen of Friesland? Dan kan je eens gaan wadlopen. Het Waddengebied is een rustig gebied waardoor je geen last hebt van parkeerproblemen of ophoping van mensen. Een gids zal een kleine groep mensen het bijzondere Waddengebied tonen. Onderweg zal je eigen gegarandeerd tot rust komen dankzij de rust en weidse uitzichten.

Ontspan op een (rustige) camping

Een weekendje kamperen kan een fijne onderbreking zijn. Zeker tijdens deze Corona periode waarin we een stuk minder vermaak hebben. Met name rustige campings zijn momenteel praktisch. Vanaf je kampeerplek kan je vaak eenvoudig de natuur in gaan. Bij de receptie zijn vaak verschillende leuke ideeën voor activiteiten in de omliggende natuur.

Op de informatieve reiswebsite NederlandOntdekker.nl vind je onder andere vele campings per provincie. Via de volgende link kan je eens een kijkje nemen: campings in Drenthe.

Belevenispaden; leuk met kinderen

Wandelen is een leuke en ontspannende manier om de natuur te verkennen. Maar sommige kinderen vinden het wat saai. Belevenispaden maken het wandelen opeens een stuk leuker. Ook kunnen kinderen hierdoor leren om de natuur te gaan waarderen.
Belevenispaden zijn wandelroutes met onderweg allerlei obstakels en speelobjecten. Je kan om de objecten heen maar uiteraard ook de avontuurlijke route nemen. Alleen in de provincie Drenthe zijn tegenwoordig al 19 van deze routes.

Kanoën of suppen

Het water is meestal een rustig gedeelte van de natuur. Daarom kan een watersport een praktisch idee zijn. Klinkt sportief en nat maar er zijn genoeg rustige watersporten die geschikt zijn voor het hele gezin. Zo kan je gaan kanoën of suppen. Dit laatste is een vrij nieuwe sport waarbij je bovenop een soort stabiele surfplank staat. Dankzij een lange peddel, kan je rustig over het water glijden. Verder zou je bijvoorbeeld bootje kunnen huren, gaan vissen of een waterfiets huren.

Fietsen in een origineel jasje

Uiteraard is ook fietsen een praktische manier om de natuur te gaan verkennen. Maar wil je toch eens iets anders? Dan kan je bijvoorbeeld een tandem huren. Lol gegarandeerd. Of kies voor een waterfiets, mountainbike of familiefiets. Zeker met kinderen kan het huren van een speciale fiets leuk zijn. Het fietsen zal opeens een stuk minder “saai” zijn.

Pitch and Putt

Tegenwoordig zijn er vele pitch and putt golfbanen in Nederland. Een vorm van golfen dat een tussenvorm is van midgetgolf en gewoon golfen. Hierbij kan je flink slaan maar hoef je niet honderden meters ver. Leuk voor het hele gezin. Ook zonder ervaring. Extra voordeel; je hebt meestal een ruime afstand tot andere mensen. Ondertussen ben je wel lekker in de natuur en kan je lol hebben om de golfskills van je golfgroepje.

Ook kan je kiezen voor een originele variant zoals “boerengolf”. Hier is de golfclub voorzien van een klomp en is de golfbal vervangen door een voetbal.

Zoals je hebt kunnen zien zijn er toch verschillende mogelijkheden om een leuke uitje in Corona tijd te kunnen beleven. Hopelijk hebben we je een beetje kunnen inspireren.