Selecteer een pagina

Steeds meer mensen huren tegenwoordig tijdens de zomervakantie een luxe villa in Spanje. Echter weten veel mensen niet echt waar ze op moeten letten wanneer ze een vakantievilla willen huren. Daarom hebben we in dit artikel wat belangrijke zaken op een rij gezet!

De omgeving

Het eerste waar je op moet letten als je een luxe villa in Spanje wilt huren, is de omgeving. Niet heel Spanje is namelijk hetzelfde! Ga je bijvoorbeeld voor de Costa Brava? De Costa Del Sol? Of juist helemaal geen kustgebied maar het binnenland van Spanje?

Let er niet alleen op dat de villa in een mooie omgeving ligt, maar ook in een omgeving met voldoende voorzieningen en bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een strand of winkelcentrum. 

Luxe voorzieningen

Een luxe villa dient uiteraard te beschikken over luxe voorzieningen. Een privé zwembad of jacuzzi mag dus uiteraard niet ontbreken! Wat is er ten slotte heerlijker om in de Spaanse zon te doen dan in het water relaxen? Het fijne van een eigen zwembad of jacuzzi bij je villa is dat je erin kan wanneer je maar wilt. Ook hoef je niet eerst ergens naartoe te reizen, en heb je geen last van andere gasten! Lees hier alles over jacuzzi’s.

Een andere voorziening die niet mag ontbreken in een villa in Spanje is uiteraard een airco. De temperaturen kunnen in Spanje namelijk flink oplopen! Zeker voor het slapen is het wel zo fijn dat het binnen niet al te warm is. 

Check de verhuurder

Ook niet geheel onbelangrijk is om de verhuurder te checken. Controleer of deze betrouwbaar is, bijvoorbeeld door te kijken of het verhuurbedrijf geregistreerd staat. Kijk ook naar online reviews van de villa. Zo krijg je meteen een beeld van hoe andere hun verblijf in die villa hebben ervaren.

Vervoer

Veel mensen gaan naar Spanje met het vliegtuig. Echter zul je in Spanje wel vervoer nodig hebben. Bijvoorbeeld om een stad of dorpje in de buurt te bezoeken. Kijk dus of alles op loop-/fietsafstand is, of je beter een auto kunt huren.