Selecteer een pagina

Stel; je hebt een luxe villa in Spanje op het oog, maar je bent momenteel in Nederland. Helemaal heen en weer vliegen voor een bezichtiging is risicovol. Tegenwoordig worden bezichtigingen ook digitaal gedaan. Dit is een uitgelezen kans om – op afstand – een bezichtiging in te plannen bij jou makelaar. In dit artikel lees je een aantal tips om jezelf zo optimaal mogelijk voor te bereiden voor je eerste digitale huisbezichtiging!

 Lees jezelf goed in

Vraag va tevoren de benodigde documenten van het huis op. Hierdoor heb je een beter idee hoe het huis in elkaar zit en ben je beter voorbereid tijdens de bezichtiging. Bestudeer bijvoorbeeld de plattegrond. Zo heb je tijdens de bezichtiging een beter idee waar de makelaar zich op dat moment bevindt. Mocht je opvallende dingen tegenkomen tijdens het inlezen kan je dit gelijk vragen tijdens de bezichtiging. Het kan namelijk best overweldigend zijn zo’n eerste bezichtiging. Kortom; zorg dat je goed voorbereid begint aan de bezichtiging van jouw Spaanse droomhuis!

Bestudeer de foto’s goed

Het is misschien voor jou een vanzelfsprekendheid maar lang niet iedereen doet dit. Door goed de foto’s te bekijken zal je ongetwijfeld wat extra vragen hebben die je tijdens de bezichtiging kan stellen. Daarnaast is het onderhoud en staat van de woning vaak goed te zien op foto’s. Zo voorkom je voor verrassingen te staan tijdens de belafspraak. Als je van tevoren al je twijfels hebt kan je wellicht ervoor kiezen om de bezichtiging niet door te laten gaan. De staat van de woning kan je overigens ook opvragen bij jouw aankoopmakelaar.

Maak aantekeningen

Tijdens je vooronderzoek – zoals hierboven beschreven – zullen er ongetwijfeld dingen zijn die niet helemaal duidelijk zijn. Je kan bijvoorbeeld vragen hebben over de buurt, of over benodigde bouwvergunningen. Door tijdens de bezichtiging je aantekeningen erbij te houden vergeet je niet relevante vragen te stellen. Daarnaast kan het helpen om tijdens de bezichtiging wat extra aantekeningen te maken. Wel wordt aangeraden om vragen direct te stellen, hierdoor krijg je direct antwoord op je vraag! Met bovenstaande tips ben je helemaal klaar voor je eerste digitale bezichtiging, veel plezier en succes!