Selecteer een pagina

Nog even en eindelijk is het dan zover! Tijd om op vakantie te gaan, je hebt de koffers gepakt, de auto ingeladen en de reis kan beginnen. Vooral wanneer je kiest voor het zuiden van Europa per auto te bezoeken, is het verstandig op ongeveer 2/3 van je reis een overnachting te plannen. Zo kunnen jij en je gezin even tot rust komen en kun je de volgende ochtend in alle rust de laatste kilometers overbruggen. Door te kiezen voor een overnachting, kom je doorgaans een stuk fitter aan, waardoor je het gevoel hebt, dat je vakantie direct kan beginnen. Wil jij enkele tips voor een goede overnachting, lees dan snel verder!

Uitgaves

Bijna voor iedereen geldt, dat wanneer ze op vakantie gaan, er een bepaald budget wordt vastgesteld. Uiteraard kan het altijd voorkomen dat het allemaal iets duurder uitvalt dan vooraf op gerekend, maar kijkend naar de extra kosten voor een eventuele overnachting bij een van de vele hotels onderweg, is het belangrijk hier rekening mee te houden. Daar waar een gemiddelde overnachting in een hotel langs de snelweg inclusief ontbijt met een gezin met twee kinderen al snel zo’n 300 euro kost, is het de afweging of je dit het waard vindt. Voor hetzelfde geld kun je namelijk ook één en zelfs vaak twee keer extra uit eten op vakantie. Dus afhankelijk van welke keuze jij maakt, kun je bepalen of een overnachting het je wel of niet waard is.

Locatie

De keuze voor de juiste locatie bepaald ook voor een groot deel het bedrag wat je dient te betalen voor een overnachting. Logischerwijs zal je voor een overnachting aan de snelweg al snel tot wel enkele tientallen euro’s meer betalen, dan wanneer je een stad of dorp in rijdt. Uiteraard is het wel verstandig vooraf research te doen en te kijken of er een geschikt hotel in de buurt zit waar je kunt overnachten. Op tussenstop.com vind je een ruim aanbod met verschillende hotels in allerlei landen en steden. Hier heb je in één overzicht exact wat je zoekt en hoef je gedurende je rit je geen zorgen te maken over het zoeken van een hotel.

Extra tip

Tijdens het rijden, verbruikt je auto niet alleen benzine, maar natuurlijk ook olie. Waar de ene auto wat meer gebruikt dan de ander, is de kans vrij groot, dat jij deze na enkele honderden kilometers ook even moet controleren. Wanneer je dit laat doen, zorg er dan voor dat je motor is afgekoeld. Een warme motor zal namelijk altijd aangeven dat het oliepeil te laag is. Dit is door veel garages in het buitenland een veelgebruikte truc om veel te dure olie te verkopen, wat achteraf totaal onnodig blijkt.