Selecteer een pagina

Voor veel mensen is het een grote droom: een eigen vakantiehuis in Spanje of een ander zonovergoten land, waar je elke zomer wekenlang kunt gaan genieten van je welverdiende rust. Veel mensen weten echter niet dat deze droom helemaal niet zo moeilijk te verwezenlijken hoeft te zijn, en dat dit zelfs financieel een behoorlijke interessante investering kan zijn! Een chalet bouwen aan de kust van Spanje hoeft dus helemaal niet zo’n heel gek idee te zijn! Lees snel verder waar je allemaal rekening mee moet houden wanneer je besluit dit te gaan doen. 

Besteed de logistieke zaken uit

Wanneer je besluit een chalet te bouwen in Spanje is het van groot belang dat je eerst naar iemand op zoek gaat die de logistieke kant van dit verhaal voor jouw over wilt nemen. Een goede aannemer of een bekende kan hier namelijk het verschil maken. Je hebt zelf waarschijnlijk geen idee van hoe de Spaanse huizenmarkt eruit ziet, laat staan hoe men in Spanje aan een goede stukadoor komt. Iemand die dit wel allemaal weet zal er dus voor kunnen zorgen dat jouw droom ook echt uit kan komen, zonder dat jij hier in Nederland je er constant zorgen over loopt te maken!

Zorg dat alles juridisch goed zit

Ook op het juridisch gebied is het handig om een advocaat of soortgelijke dienstverlener in te huren om alles te laten regelen. De regelingen en gemeentelijke bureaucratie zijn in Spanje namelijk nét even anders dan in Nederland, en bovendien zal het ook per gemeente verschillen wat wel en wat niet is toegestaan. Dit zelf uitzoeken kan, maar dat zal je ontzettend veel tijd en energie gaan kosten, en bovendien zijn er altijd wel een aantal zaken die je over het hoofd zult zien. En een juridisch geschil over je zomerhuisje is wel het laatste waar je op zit te wachten! 

Een chalet van iemand kopen

Het zou goed kunnen dat je nu denkt: “nou, een chalet laten bouwen is eigenlijk wel erg veel werk.” dan zijn er gelukkig ook nog een hoop andere opties om toch aan een mooi vakantiehuis te komen. Naast een chalet zelf laten bouwen kun je natuurlijk ook gewoon een chalet kopen. Aangezien de huizenmarkt in Spanje aanzienlijk beter is dan in Nederland hoeft dit helemaal niet zo duur te zijn als dat je aanvankelijk zult denken. Bovendien bespaart dit je een hoop tijd en energie, maar kun je alsnog lekker van je vakantie genieten! 

De voordelen van een chalet kopen

Een chalet kopen heeft namelijk een flink aantal voordelen ten opzichte van er zelf een laten bouwen. Het is natuurlijk van groot belang om de papieren goed te controleren, maar als je van een betrouwbare verkoper een chalet koopt weet je zeker dat al het papierwerk sowieso in orde is. Bovendien hoef je op deze manier niet te wachten tot je vakantiewoning ook daadwerkelijk gebouwd is, wat al snel vele maanden in beslag kan nemen als je een beetje pech hebt. En je hebt nog steeds veel controle over de inrichting en de locatie waar je chalet staat: er zijn namelijk veel verschillende opties!