Selecteer een pagina

Een verbouwing van A tot Z organiseren is een behoorlijk intensieve klus. Er moet namelijk van alles geregeld worden: de juiste gereedschappen, bouwmaterialen, veiligheidskleding (als je dat nog niet hebt) en ook, als je gaat slopen: een puincontainer bestellen. Met name het laatste punt, het bestellen van de juist afvalcontainer, is belangrijk. Door een goede keuze te maken kun je het jezelf namelijk een stuk gemakkelijker maken. In dit blog gaan we in op de voordelen van een geschikte puincontainer bestellen en op de vraag waar je op moet letten als je een goede afvalcontainer zoekt.

Enkele voordelen van een passende afvalcontainer voor je verbouwing

Over een passende afvalcontainer beschikken tijdens een verbouwing heeft meerdere belangrijke voordelen. In de eerste plaats kun je je troep meteen kwijt in de container, zodat de werkplaats netjes en opgeruimd blijft. Zo houd je goed overzicht over je werk en kun je gereedschappen en bouwmaterialen sneller terugvinden. Een tweede pluspunt van puincontainers gebruiken als je gaat verbouwen, is dat dit de veiligheid tijdens het werken aanzienlijk verhoogt. Je loopt minder risico op ongevallen door rondslingerend puin. Ten slotte is een derde meerwaarde van dit type container dat je hiermee veel tijd en uiteindelijk geld uitspaart. De puincontainer kan bij je thuis bezorgd worden en wordt dan na afloop van de klus ook weer bij je opgehaald. Je hoeft dus niet telkens zelf met een karretje vol puin op en neer naar de stort. Prettig is daarbij dat de puincontainer door de verhuurder ook voor je wordt geleegd. Maar waar moet je op letten als je een puincontainer zoekt die past bij het soort verbouwing dat je gaat uitvoeren?

Let op het soort afval dat je wilt dumpen

Van belang is in de eerste plaats het soort afval dat je wilt dumpen in de vuilcontainer. Gaat het om tuinafval? Dan heb je natuurlijk een groente en tuinafvalcontainer nodig. Betreft het beton, puin en houtafval? Dan kun je volstaan met de huur van een algemene puinstortcontainer. Bij gevaarlijk soorten afval, zoals asbest en chemische middelen, moet je natuurlijk extra opletten en heb je een chemische afvalcontainer nodig.

De grootte van de puincontainer

Belangrijk om bij een verbouwing vooraf goed in te schatten, is de hoeveelheid puin die tijdens jouw project vrijkomt. Hoe meer kuub afval, hoe groter de container dient te zijn. Vind je dit zelf moeilijk in te schatten? Overleg dan met de verhuurder van de afvalcontainer wat voor jou de beste optie is!