Selecteer een pagina

Overal zie je ze rijden: dakdekkers. Wat doen ze precies en wanneer heb er één nodig? In dit artikel bespreken we een aantal situaties waarin een dakdekker niet kan uitblijven; zo weet jij precies wanneer je de lokale dakspecialist moet bellen!

Een nieuw dak

Wanneer je een nieuw dak nodig hebt, dan schakel je een dakdekker in. Uiteraard kan je zelf aan de slag gaan, maar het leggen van dakbedekking is een vak apart. Je moet precies het juiste materiaal zien te kiezen en dit zelf aanschaffen. Daarnaast moet je weten welk gereedschap je nodig hebt en ervoor zorgen dat het dak tot in de puntjes gelegd is. Om er zeker van te zijn dat er geen lekkages ontstaan en dat het tientallen jaren meegaat, bel je het beste een dakdekker uit Breda; zo kun jij met een gerust hart het leggen van je nieuwe dakbedekking uit handen geven. 

Geniet langer van je dak

Het dak is een belangrijk onderdeel van het huis en dient zo lang mogelijk in optimale staat te zijn. Daarom is het belangrijk om regelmatig aan dakonderhoud te doen. Dit houdt in, dat je twee keer per jaar controleert op scheuren en andere beschadigingen en mossen en algen verwijdert. Al bestaande beschadigingen kunnen uitgroeien tot ernstige lekkages en dat wil je natuurlijk voorkomen. Het kan erg lastig zijn om zelf het dak van top tot teen te controleren en tussen ons gezegd, heb je er waarschijnlijk niet zo’n zin in. Laat daarom dakdekkers de controle doen; mochten ze dan iets tegenkomen, kunnen ze gelijk reparaties uitvoeren. Leun maar achterover en laat vakmensen het werk doen!

Bespaar op gas

Kan een dakdekker helpen om te besparen op de gasrekening? Jazeker! Dit kunnen ze doen door het dak te isoleren. Veel Nederlandse huizen zijn momenteel nog voorzien van convectieverwarming, wat werkt op gas. Bij deze vorm van verwarmen, circuleert lucht door de kamer en verlaat uiteindelijk het huis door de muren en het dak. Wanneer je het dak goed geïsoleerd hebt, houdt de kamer de warmte langer vast, waardoor je minder lang en vaak hoeft te stoken. Dakisolatie verhoogt de waarde van het huis en omdat het een vorm van verduurzaming is, krijg je er in veel gemeenten nog een subsidie voor ook – dakisolatie is het dus dubbel en dwars waard!

Meer licht in huis

Wil je meer licht in huis zonder de lampen aan te doen? Denk er dan eens over na om lichtkoepels te laten plaatsen door een dakdekker. Lichtkoepels brengen vanaf het moment dat de zon opkomt totdat hij weer ondergaat veel licht naar binnen. Je geniet niet alleen tijdens de dag van meer licht, maar ook ‘s avonds van verlichting door de maan. Met lichtkoepels creëer je een sfeervolle en meer ruimtelijke uitstraling; je kunt ook nog eens naar de sterrenhemel kijken zonder dat je naar buiten hoeft te gaan.