Selecteer een pagina

Zoekt u nou naar een huis in Zundert, dan kan De Huizenbemiddelaar u daarbij helpen. Het zoeken van een huis in Zundert wordt steeds moeilijker, want er staan geen tientallen woningen meer te koop. Een huis kopen en verkopen in Zundert wordt dus steeds moeilijker. Het aanbod wordt steeds kleiner en de prijzenmarkt wordt steeds duurder.

Wat maakt Zundert uniek?

Zundert is een grensgemeente en dat maakt haar anders dan andere gemeenten. De ligging aan de grens van België is van invloed op het karakter van de gemeente. De andere  gewoontes, mentaliteit en de tongval is direct merkbaar. De gemeente Zundert heeft ook een groot natuurgebied. Elk jaar op de eerste zondag van september is er een Bloemencorso. Het Corso draagt bij aan de gemeenschapsvorming, met name bij de jongeren. De gemeente Zundert heeft een hoop agrarische bedrijven in de boomteelt en in de aardbeienteelt. Wat Zundert ook uniek maakt is dat je er rustig kunt wonen.

De inwoners van Zundert

De gemeente Zundert heeft 21.829 inwoners en daarvan woont 55,73 % in Zundert. Dat zijn 12.165 inwoners in Zundert zelf. De meest voorkomende leeftijdsgroep in Zundert is 45 t/m 64 jaar. De gezinssamenstelling is vooral een gezin met kinderen. De gemeente Zundert is het afgelopen jaar met 1% gegroeid. De bekendste Zundertenaar is de schilder Vincent van Gogh, hij werd in 1853 geboren in Zundert.

Is de vraag naar een woning in Zundert gestegen afgelopen jaar?

De gemiddelde vierkante meterprijs van woningen in Zundert is 3.163 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar, toen was het nog  2.637 euro. De vraag naar woningen in Zundert is dus wel gestegen. De gemiddelde prijs van een woning is afgelopen jaar met 13% gestegen. Het aanbod naar vrijstaande huizen is klein. Er staan vooral twee-onder-een-kap-woningen vrij. 

Typen woningen in Zundert

De huizen in Zundert staan relatief kort te koop en vaak wordt er nu op de woningen overboden. De gemiddelde verkooptijd van huizen in Zundert is momenteel  44 dagen. Wilt u een woning kopen in Zundert, dan is het verstandig om een hypotheek afsluiten. De meest voorkomende typen woningen in Zundert zijn eengezinswoningen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 403.348 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. Het aantal gezinnen met kinderen in Zundert is 35%. Het gemiddelde besteedbaar inkomen per huishouden is €40.700.