Selecteer een pagina

Heb je thuis een zwembad? Dan is één van de eeuwige discussies omtrent het verzorgen van jouw zwembad de vraag of je het al dan niet moet afdekken. De ene zegt zus en de andere zegt zo. Nochtans zijn er wel wat duidelijke voordelen verbonden aan het afdekken van het zwembad. We geven er alvast een paar mee.

Het zwembad is schoner

Door een zeil over je zwembad te plaatsen, bijvoorbeeld van zwembadafdekkingvervangen.nl, blijft het zwembad een stuk schoner. De meeste smurrie die zich na verloop van tijd in het zwembad vormt komt immers van gevallen bladeren en/of aarde. Met een afdekking verhinder je dat deze zaken in het zwembad terecht komen. Het enige waar je dan nog op moet letten? Dat je bij openen van het zeil de smurrie niet in het water terecht laat komen!

Veiligheid telt ook mee

Bij een onbedekt zwembad loop je altijd het gevaar dat bijvoorbeeld jouw kinderen of jouw huisdieren in het zwembad belanden op een onbewaakt moment. Wil je het risico minimaliseren en ervoor zorgen dat je wat minder op je hoede moet zijn? Dan biedt een bedekt zwembad daar een handige oplossing voor. Dat is dan ook één van de grootste redenen waarom het een goed idee is om het af te dekken.

Simpeler onderhoud

Als je een zwembad hebt dan weet je dat het ook heel wat onderhoud met zich mee kan brengen. Door het zwembad af te dekken bescherm je het zwembad in kwestie tegen heel wat factoren die het onderhoud moeilijker maken. Denk bijvoorbeeld maar aan regen, zon en wind. Een simpele factor waar dat een effect op heeft: de verf van het zwembad. Door een zeil te plaatsen zorg je er dus ook voor dat je op dit type onderhoud bespaart. Ten slotte is het ook zo dat een zwembad afdekken ervoor zorgt dat er minder water verdampt doorheen het heetste van de dag. Mooi meegenomen want zo hoef je niet constant bij te vullen!