Selecteer een pagina

Houten vloeren zijn stijlvol, duurzaam en geven een warme uitstraling aan elke woning. Maar om ervoor te zorgen dat uw houten vloer er mooi uit blijft zien, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Als u van plan bent om een houten vloer te kopen is het ook handig om te weten hoe u deze moet onderhouden. In dit artikel delen we handige tips voor het onderhouden van uw houten vloer.

Regelmatig stofzuigen en dweilen

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw houten vloer in topconditie te houden, is regelmatig stofzuigen en dweilen. Hierdoor blijft er geen vuil of stof op de vloer achter en voorkomt u krassen of beschadigingen. Gebruik hierbij altijd een zachte borstel of doek, om krassen te voorkomen.

Bescherm de vloer tegen vocht

Houten vloeren zijn gevoelig voor vocht, dus het is belangrijk om deze te beschermen. Gebruik bijvoorbeeld een deurmat bij de ingang van uw huis, om vuil en vocht buiten te houden. Als er toch vocht op de vloer terechtkomt, veeg dit dan direct weg met een droge doek om kromtrekken te voorkomen.

Onderhoud de afwerking van de vloer

De afwerking van uw houten vloer speelt ook een belangrijke rol bij het onderhoud. Controleer regelmatig of de afwerking nog in goede staat is en laat deze eventueel bijwerken door een professional. Gebruik daarnaast alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor houten vloeren, om de afwerking niet te beschadigen.

Laat uw vloer regelmatig onderhouden

Tot slot is het belangrijk om uw houten vloer regelmatig te laten onderhouden door een vakman. Deze kan bijvoorbeeld de afwerking bijwerken of beschadigingen herstellen. Door regelmatig onderhoud blijft uw vloer er niet alleen mooi uitzien, maar gaat deze ook langer mee.

Vloer kopen

Wilt u graag een nieuwe houten vloer kopen voor uw woning? Dan is het belangrijk om ook te investeren in goed onderhoud. Met deze tips blijft uw vloer er mooi uitzien en kunt u er jarenlang van genieten. Bij Mooie Vloeren Van Mano vindt u een ruim assortiment aan houten vloeren en kunt u ook terecht voor advies over het onderhoud. Zo geniet u nog langer van uw prachtige houten vloer.