Selecteer een pagina

Is lekkage aan het zwembad snel te verhelpen?

Heerlijk om te kunnen genieten in je eigen zwembad. Het is dan ook niet prettig wanneer er sprake is van een lek. In de meeste gevallen is er sprake van een klein gaatje, wat niet met het blote oog zichtbaar is. Je merkt dat er sprake is van een probleem, omdat je zwembad na verloop van tijd minder water bevat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om snel en effectief dit probleem te verhelpen. Als je een beetje handig bent, kun je dit probleem vaak eenvoudig oplossen.

Welke manieren zijn er om een lekkage aan het zwembad op te lossen?

Een hele eenvoudige manier is het toevoegen van een anti-lekmiddel aan het water in het zwembad. Dit middel zoekt zelf het lek op. Daar hoeft je zelf niets voor te doen. Wanneer je het middel hebt toegevoegd, wacht je vervolgens 24 uur. Het lek moet daarna gedicht zijn. Het is te adviseren om na een etmaal wachten te controleren of dit inderdaad het geval is.

Een andere methode is meer gericht op het lek zelf. Je gaat eerst op zoek naar plek waar het water weglekt. Er zijn een aantal manieren om deze plek op te sporen. Een eenvoudige manier is om gebruik te maken van een lekkage tester met kleurstof. Dit is een zeer geconcentreerd middel dat je injecteert in het water van het zwembad. De vloeistof zal vanzelf bewegen richting het lek. De plek is dus snel gevonden en je kunt aan de slag met de reparatie. Voordat je het lek gaat dichten, is het belangrijk de randen van het gat goed schoon te maken en te ontsmetten. Op die manier is de plek vetvrij en hecht het materiaal waarmee je de plek gaat dichten een stuk beter.
Er zijn verschillende materialen, die geschikt zijn voor het plakken van het gat. Diverse leveranciers hebben hier producten voor op de markt gebracht. Vaak heeft de leverancier van je zwembad ook adviezen over welk materiaal je het beste bij jouw zwembad kunt gebruiken. Door hier gebruik van te maken kun je het meest optimaal zwembad lekkage repareren. Dit is van belang, omdat u een duurzame oplossing voor ogen hebt. Een heerlijke plons in uw eigen buitenbad is dan weer mogelijk, een vooruitzicht om van te genieten.