Selecteer een pagina

Airco is ideaal wanneer je je huis op de juiste temperatuur wilt houden, maar is het echt nodig dat de airconditioning heel de dag aanstaat en stroom trekt? Vaak niet; is er overdag niemand thuis, dan is het niet nodig om de airco volop te laten werken. Wanneer je thuiskomt uit je werk, wil je echter wel dat de temperatuur in huis optimaal is. Daarom is het goed om te kijken naar systemen die op afstand te bedienen zijn. Kun je bijvoorbeeld je airco thuis met je telefoon bedienen, ook wanneer je zelf niet in de buurt bent? Dat kan zeker, helemaal wanneer je kiest voor de kwalitatieve en betaalbare aircosystemen van Climatic Bergen op Zoom, inclusief installatie.

Kun je airco bedienen met je telefoon en hoe werkt dat eigenlijk?

Het bedienen van de airco met je telefoon is niet nieuw. Al in 2015 waren er verschillende systemen die met een telefoon bediend konden worden. Vaak waren deze prijzig en moest je alsnog in de buurt zijn, omdat het systeem infrarood of wifi gebruikte om de airco aan te sturen. Tegenwoordig zijn er tal van systemen die je wel op afstand kunt besturen, waaronder aircosystemen met geo-locatie. Hierbij ‘ziet’ de airco dat je naar huis komt en gaat deze aan het werk om de vooraf ingestelde temperatuur te bereiken in je woning. Ook kun je de airco handmatig aansturen met een applicatie op je telefoon (of tablet uiteraard). De applicatie verstuurt het signaal naar de airco thuis of op het werk, waarna deze aan- of juist uitgaat.

Dit betekent concreet dat de airco niet heel de dag voor niets draait, maar dat je wel zonder moeite in een huis thuiskomt met een comfortabele temperatuur. Uiteraard betekent het ook dat je de airco gewoon vanuit je luie stoel kunt bedienen wanneer je wél thuis bent en gewoon geen zin hebt om op te staan.

Een airco laten installeren die je met je telefoon kunt bedienen

Wil je weten of je huidige airco aangepast kan worden of wil je een (nieuw) aircosysteem laten installeren dat je kunt bedienen met je telefoon voor optimaal gemak én een lager energieverbruik? Informeer dan eens bij Climatic in Bergen op Zoom, experts op het gebied van airconditioning met aandacht voor details.