Selecteer een pagina

Ben je helemaal de weg kwijt in welke stappen je moet volgen bij het renoveren? Hier is een helikopterview van welke stappen je moet nemen om je renovatiedroom waar te maken.

Stap 1. Plannen en vision board maken

Een renovatie kan gemakkelijk op een mijnenveld lijken. Daarom is het belangrijk dat je veel tijd besteed aan het plannen van je renovatie. Deze planningstijd moet definiëren hoe je wilt dat de renovatie eruitziet en hoe je je wilt voelen in jouw onlangs gerenoveerde ruimte.

Beide elementen kun je vastleggen op een vision board. Het maken van een visionboard voor je renovatie is een geweldige manier om het eindresultaat te laten zien. Bovendien zal het je positief en gefocust houden als het moeilijk wordt.

Stap 2: Stel een verlanglijst op

Maak een lijst in volgorde van prioriteit met welke dingen je aan jouw huis wilt veranderen. Misschien wil je je woning laten isoleren? Of zonnepanelen laten instaleren? Het maakt niet uit wat op je lijstje staat, als je deze kunt scheiden in “must haves” versus “leuk, maar niet noodzakelijk” dan zal dat later nuttig zijn voor het bepalen van je budget.

Onthoud dat naarmate je de renovatie vordert, je je mogelijk zult realiseren dat het onmogelijk is om alles op jouw lijst uit te voeren. Je zult gedwongen worden om jouw verlanglijstje er opnieuw bij te nemen om een ​​paar dingen af ​​te strepen of meerdere renovaties te plannen. Dit is gewoon de realiteit van renoveren.

Stap 3: Leg een budget vast

Bij het renoveren van je huis of een ruimte wil je een globaal idee hebben van hoeveel je kunt betalen of wilt besteden aan het verbeteren van je huis. Vraag daarom offertes van professionals, om een idee te hebben over hoeveel je renovatie gaat kosten. Je kunt altijd wat besparen door een aantal dingen zelf te doen, bijvoorbeeld schilderen.

Stap 4: Laat de actie beginnen

Van zodra je begint te renoveren, kan het plezier starten. Je zult spannende en geweldige transformaties zien, maar je kunt je ook overweldigd voelen. Dit laatste zal vooral veroorzaakt worden door het aantal beslissingen dat moet worden genomen en de druk om je aan deadlines te houden.