Selecteer een pagina

Besluit je om een tussenjaar te nemen en vraag je jezelf af wat je in dat tussenjaar kunt doen? Misschien is een taalreis een idee. Een taalreis betekent kort gezegd gewoon: reizen naar een bestemming naar keuze, om daar vervolgens de voertaal te leren. Dit is natuurlijk best een onderneming, die veel tijd en geld gaat kosten. We gaan je daarom in dit artikel precies vertellen hoe je het regelen van een taalreis kunt ondernemen.

Kies welke taal en welk land

De allereerste stap die je moet zetten, is kiezen welke taal je wilt leren, want dat is uiteindelijk het doel van een taalreis natuurlijk. De populairste talen die worden gekozen voor een taalreis zijn Engels, Frans, Spaans en Italiaans. Je kan ook kiezen voor talen die wat minder vaak gekozen worden zoals Duits, Portugees en Russisch. Er zijn bij sommige andere organisaties ook andere talen mogelijk zoals Chinees, Japans, Koreaans of Arabisch. Je kan bij Travel Active een uitwisseling, taalreis en meer regelen, dit kan door middel van de Travel Active website. Je kan gemakkelijk kiezen welk programma je wilt doen en waar je heen wilt. In hun ruime aanbod op hun website zie je uit welke programma’s je kunt kiezen.

Heb je nog speciale wensen?

Het is belangrijk om te weten of je nog speciale wensen hebt voor je taalreis. Wil je bijvoorbeeld een examencursus volgen of een 50+cursus? Soms is het mogelijk om een taalcursus te combineren met een andere activiteit, zoals koken, sport of vrijwilligerswerk. Als je nog een speciale wens hebt dan kan je dat ook nog op tijd regelen. 

Regel het vertrek en verblijf

Als je weet wat je wilt, is het tijd om alles daadwerkelijk te plannen. Bepaal wanneer je wilt vertrekken en hoelang je wilt blijven. De taalcursussen beginnen meestal op een maandag. Het is daarom dus ook handig om het weekend daarvoor naar je bestemming te reizen. Je kunt zelf bepalen hoe lang je wilt blijven voor je taalreis. Als je de perfecte taalcursus hebt gevonden, is de laatste stap je accommodatie regelen. Je kan bijvoorbeeld  kiezen voor een gastgezin of appartement.

Regel eventuele verzekeringen en je vervoer

Ten laatste moet je het vervoer gaan regelen naar je bestemming en eventuele verzekeringen die van toepassing kunnen zijn voor je taalreis. Denk dan aan een reisverzekering of een annuleringsverzekering. Treintickets kan je boeken via NS International en vliegtickets via een luchtvaartmaatschappij zoals Transavia.