Selecteer een pagina

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe autoverzekering? Dan is de kans groot dat je al opgemerkt hebt dat het aanbod bijzonder uitgebreid is. Je kunt immers uit meerdere soorten autoverzekeringen kiezen, terwijl ook veel maatschappijen in deze markt actief zijn. Juist dáárdoor ben je in staat om een prima vergelijking te maken. Mocht je op korte termijn een vergelijking gaan maken, is het advies om op de drie belangrijkste kenmerken van een autoverzekering letten.

De dekking

Allereerst speelt de dekking een cruciale rol. Op dit moment kun je uit drie soorten dekkingen kiezen: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco autoverzekering. De meest basic verzekering is de WA autoverzekering, welke overigens ook verplicht is in Nederland. Je kunt echter ook voor een uitgebreidere dekking kiezen; de meest uitgebreide dekking is de WA volledig casco.

Jouw auto

Uiteraard speelt ook jouw auto een bijzonder belangrijke rol. De premie van een autoverzekering wordt bijvoorbeeld op de leeftijd en waarde van jouw auto berekend. Als je een autoverzekering gaat berekenen, is het daarom ook zaak om het kenteken van de auto in te vullen. Op basis van dit kenteken kan de vergelijker voor je de juiste autoverzekeringen berekenen. 

Hierbij is het advies om jouw auto en de dekking op elkaar af te stemmen. Heb je een 10 jaar oude auto? Kies dan voor de WA dekking. Heb je een auto die 6 á 10 jaar oud is? Kies dan voor de WA beperkt casco. Voor nieuwe auto’s – tot een jaar of 6 – kun je het beste voor de WA volledig casco autoverzekering kiezen.

De premie

Bij het vergelijken van de autoverzekeringen let je ongetwijfeld ook goed op de premie. Dat is ook logisch, aangezien de premie een doorslaggevende factor is. Ga echter niet lukraak voor de goedkoopste autoverzekering. Het is vooral van belang dat de autoverzekering op jouw auto én behoeften aansluit. 

Wil je veel geld besparen op jouw autoverzekering? Jouw autoverzekering afsluiten via Overstappen is in dat geval de beste keuze. Via deze vergelijker vind je razendsnel de goedkoopste & beste autoverzekeringen van dit moment.