Selecteer een pagina

Nu de Nederlandse huizenmarkt op zijn kop staat wordt er steeds meer verbouwd, in de hoop dat het huis na de verbouwing meer waard is dan ervoor. Ook worden er steeds meer opknapwoningen gekocht, deze zijn goedkoper en bieden een goed alternatief voor starters die niet in willen leveren op woonruimte. Maar wat komt er precies bij een verbouwing kijken en wat kun je allemaal wel of niet zelf aanpakken?

De sloopwerkzaamheden

Tijdens de sloopwerkzaamheden komt het meeste bouwafval vrij gedurende de verbouwing. Wij raden je aan om een afzetcontainer te huren bij Renewi, deze wordt gebracht en opgehaald. Dit scheelt je enorm veel ritjes naar de plaatselijke gemeente stort en een hoop brandstof. Ook ben je zo milieubewust bezig, deze inhoud van deze containers wordt vermalen en hier worden andere bouwstoffen van gemaakt. Sommige worden omgezet tot verhardingsmateriaal voor onder het asfalt en andere voor ophoogmateriaal in tuinen.

Hergebruik je eigen afval!

Wist jij dat je een groot deel van het bouwafval prima opnieuw kunt gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan tegels, hout of stenen. Wij raden je wel aan om alle materialen goed te controleren voordat je ze hergebruikt. Wanneer je dit niet doet en er blijkt rot hout tussen te zitten zijn de herstelkosten een stuk hoger dan het bestellen van nieuw hout. Ook raden wij je af om isolatiemateriaal etc. opnieuw te gebruiken, mocht je twijfelen vraag dan advies aan een expert. Het is zeker niet in alle gevallen mogelijk, maar is de kans er dan zeker doen! Bij twijfel nog even aan de kant leggen, je kunt het later altijd nog weggooien.

Vraag het aan je netwerk

Mocht je nog met een hoop bruikbare materialen zitten die jij niet kunt gebruiken, maak er dan een ander blij mee! Zet een berichtje op sociale media en vraag of er iemand is die nog een lading hout, dakpannen of ander bouwmateriaal kan gebruiken. Vaak krijg je hier nog een leuk prijsje voor of vraag of ze in ruil voor de materialen een dagje komen klussen. Op welke manier dan ook, je wordt er altijd beter van. Zelfs als je deze materialen gratis weggeeft, is het beter dan ze weg te gooien.