Selecteer een pagina

Heb je er weleens over nagedacht om je in het buitenland te vestigen? Steeds meer mensen, en dan vooral pensionado’s en senioren, overwegen om te emigreren. Dat doen ze bijvoorbeeld door een seniorenverhuizing met Actie Verhuizingen in te plannen. Populaire landen waar met name ouderen zich vestigen zijn onder meer Duitsland, Spanje, Portugal en België. Maar stel dat je concrete plannen hebt om definitief de grens over te steken, waar moet je dan op letten?

1. Zorg tijdig voor het transport van je eigendommen

Een van de belangrijkste tips die we je kunnen geven, is om ruim op tijd een verhuisbedrijf te contacteren en samen een datum en voorwaarden vast te leggen om jouw inboedel en spullen naar het buitenland te vervoeren. Een seniorenverhuizing met Actie Verhuizingen plannen is een van de eerst stappen die je moet zetten om je emigratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zorg daarom dat je jouw emigratiedatum helder krijgt en regel dan direct jouw seniorenverhuizing met Actie Verhuizingen. Eventueel kun je natuurlijk meerdere offertes aanvragen bij verhuisbedrijven, zodat je de prijzen onderling goed kunt vergelijken.

2. Zorg ervoor dat relevante instellingen op de hoogte zijn

Cruciaal bij een emigratie is verder het op de hoogte brengen van instanties en instellingen. Denk hierbij aan de gemeente waar je woont, maar ook aan instanties als de bank, de diverse verzekeringen die je hebt afgesloten, je hypotheek, kranten en tijdschriften war je lid van bent, je werkgever, de energieleverancier, et cetera. Geef ook je nieuwe adres door aan bekenden en familie. Verder moet je in het land van vestiging veel regelen. Controleer via betrouwbare informatiesites wat je allemaal moet doen om je in het gewenste land te kunnen vestigen. Zo moet je natuurlijk een woning hebben en dus een hypotheek afsluiten (of een huurcontract tekenen), voldoende zijn verzekerd, over de juiste papieren beschikken, stroom, gas en water regelen en ga zo maar door.

3. Verdiep je in de taal en cultuur van het land van vestiging

Ten slotte: ga goed voorbereid de grens over. De taal van het vestigingsland goed kennen is van groot belang om in je nieuwe ‘vaderland’ te kunnen rooten. En verdiep je ook tijdig en diepgravend in de cultuur van het land waar je gaat wonen! Dat maakt de integratie een stuk eenvoudiger.