Selecteer een pagina

Investeren in vastgoed kan op de lange termijn zeer lucratief zijn. Om er geld mee te kunnen verdienen, is het van belang dat je vooraf alles goed organiseert. Veel investeerders zijn kapitalen kwijtgeraakt omdat ze zichzelf niet goed hadden ingedekt. Om een soortgelijk lot te voorkomen, is het zeer belangrijk dat je voldoende tijd en aandacht steekt in de voorbereiding ervan. In dit artikel bespreken we een aantal zaken die je absoluut niet mag vergeten.

Laat de constructie van het vastgoed controleren!

Voordat je investeert in een woning, is het van belang dat je de constructie grondig laat controleren. Mochten er gebreken zijn dan dien je hiervoor gecompenseerd te worden qua prijs. Wanneer de verkoper dit niet wilt dan kun je beter ergens anders vastgoed kopen. Dit omdat je anders het risico loopt dat de woning op korte of lange termijn onbewoonbaar wordt. Het vergt vervolgens een behoorlijke investering om alles weer op te knappen. 

Houd rekening met wanbetalers

Zodra je hebt besloten om een woning of meerdere woningen te verhuren, dan is het zeer belangrijk om rekening te houden met wanbetalers. Zorg ervoor dat alles juridisch gezien goed geregeld is om de mensen uit de woning te plaatsen. Daarnaast is het ook verstandig om een partij achter de hand te hebben om de woning te ontruimen. Erg veel vastgoedinvesteerders kiezen voor een ontruiming door Goedkoop Ontruiming. Maak vooraf duidelijke afspraken en zorg ervoor dat je ze in nood direct in kunt schakelen. Dit om te voorkomen dat je huurinkomsten misloopt. 

Laat het huis professioneel schoonmaken

Om de woning weer goed te kunnen verhuren, is het zeer belangrijk dat de woning weer in goede staat wordt gebracht. Een goede schoonmaak kan hierbij niet ontbreken. Het meest eenvoudige is om dit werk uit te besteden. Zo kun je bijvoorbeeld contact opnemen met Actie schoonmaken om de mogelijkheden te bespreken. Daarnaast kun je ook bij andere bedrijven een offerte aanvragen. Vergelijk de verschillende offertes met elkaar en houd contact met twee bedrijven. Mocht een van de twee bedrijven niet kunnen dan kun je altijd nog de andere partij inschakelen. Het laatste wat je wilt, is dat de woning onnodig een tijd leeg komt te staan.